Izvor: RTS, 02.Okt.2022, 19:02

Zvezda lako protiv Mladosti – dva gola Ivanića za pobedu u Novom Sadu

Crvena zvezda je u 13. kolu Superlige na stadionu „Karađorđe“ savladala Mladost GAT rezultatom 4:0 . Crveno beli su se ovom pobedom učvrstili na prvom mestu tabele.
Lider domaćeg šampionata je u Novom Sadu opravdao ulogu favorita, ubedljivo slavio sa 4:0 i sa čitavim plenom se vraća u Beograd.

Crveno-beli su već u šestom minutu mogli da dođu do vođstva kada im je dosuđen penal koji nije uspeo da realizuje Pešić, golman >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kapiten domaćina Aleksa Milojević je pročitao gde će lopta ići i uspešno je skrenuo van gola. 
Rani pritisak gostiju urodio je plodom u 12. minutu kada je Mirko Ivanić na asistenciju Erakovića sa dvadeset metara postigao svoj prvi gol na meču.
Drugi gol za crveno-bele postigao je Aleksandar Katai u 70. minutu kada je posle prodora Bena po desnoj strani samo postavio nogu i usmerio loptu u gol.
Ivanić je svoj drugi gol na meču postigao u 84. minutu i doneo gostima tri gola prednosti.
Za razliku od Pešića, Gejlor Kanga je svoj penal iskoristio u 87. minutu i postavio konačan rezultat utakmice.
Crveno beli su se ovom pobedom učvrstili na prvom mestu tabele, na kojoj sada imaju 29 bodova, tri više u odnosu na drugoplasirani TSC, uz dve utakmice manje odigrane.
U Subotici Radnički iz Kragujevca je posle preokreta slavio protiv Spartaka sa 2:1, svi golovi su postignuti u prvom poluvremenu.
Strelac za domaćina u 4. minutu bio je Srđan Hrstić, golove za pobednički tim postigli su krajišnik u 34. i Vidosavljević iz penala u 48. minutu.
Superliga Srbije 13. kolo:m
Petak:
Novi Pazar - Mladost L 3:1
Subota:
TSC - Radnik 2:1
Javor - Voždovac 0:2
Napredak - Kolubara 4:0
Nedelja: 
Spartak - Radnički KG 1:2 (1:2)
Mladost GAT - Crvena zvezda 0:4 (0:1)
19.00 Partizan - Vojvodina
Ponedeljak:
16.00 Čukarički - Radnički Niš
Tabela:
Crvena zvezda 29
TSC 26
Čukarički 25
Novi Pazar 24
Voždovac 23
Vojvodina 22
Partizan 21
Kolubara 18
Napredak 14
Radnički Kragujevac 12
Radnički Niš 12
Javor 12
Spartak 10
Mladost Lučani 9
Mladost Novi Sad 8
Radnik Surdulica 4
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.