Izvor: Radio 021, 15.Jun.2020, 14:59

Zvezda je prvak Evrope, ali u broju dosuđenih penala

Crvena zvezda izvela je najviše jedanaesteraca u poslednje tri godine u Evropi, pokazuje statistika Fudbalske opservatorije CIES.

U deset ekipa sa najviše dosuđenih penala, nalaze se i Radnički iz Niša i Partizan, prenosi RTS.

Crveno-beli su u poslednje tri godine na 102 utakmice izveli čak 44 jedanaesterca. Zvezdi se penal svira na svaki 209 minuta, a fudbaleri srpskog šampiona imaju uspešnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 79,5 odsto sa bele tačke.

Među deset ekipa kojima se najčešće sviraju penali nalaze se još dve ekipe: Radnički Niš i Partizan.

Radničkom je dosuđen 32, a Partizanu 31 penal u protekle tri sezone, što ih po broju jedanaesteraca svrstava na deobu drugog i trećeg mesta, ali se Radnički i Partizan nalaze na šestom i desetom mestu zbog intervala izvođenja, odnosno većeg razmaka između dosuđenih penala.

Među prvih 20 su i klubovi kao što su Lacio, Sporting, Benfik, Pari Sen Žermen, PAOK, Sampdoria, Olimpijakos...

U poljskom prvenstvu je dosuđeno najviše penala, potom sledi prvenstvo Ukrajine, a na trećem mestu nalazi se Superliga Srbije.

Autor: 021, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Fudbal u Srbiji nema smisla, nikad više sudija od zadatka!"

Izvor: Sportske.net, 16.Jun.2020, 10:13

Prethodne sve sezone se posebno favorizovao jedan klub, tvrdi Raka Đurović...Zanimljiva statistika CIES u vezi dosuđenih penala u poslednje tri godine u Evropi izazvala je veliku reakciju u Srbiji...Ekspert za suđenje Raka Đurović je u intervjuu za Novosti istakao da broj kaznenih udaraca u Superligi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.