Zvezda i dalje maksimalna, pobeda i protiv Andore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i dalje maksimalna, pobeda i protiv Andore

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su i treću pobedu u Evrokupu. U dvorani ''Aleksandar Nikolić'' pred skoro 5.000 gledalaca crveno-beli su savladali Andoru rezultatom 85:79 (16:17, 28:16, 16:25, 25:21).

U dvorani ''Aleksandar Nikolić'' viđena je prava takmičarska utakmica sa dosta borbe i naboja. Međutim, pitanje pobednika je odlučeno izuzetnom odbranom Crvene zvezde mts u odsudnim trenucima i zahvaljujući odličnom izdanju Džo Reglanda. Plejmejker crveno-belih meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je završio sa 24 poena uz osam asistencija, a poenterski ga je pratio Muhamed Faje sa 18 poena i čak 11 skokova što mu je donelo indeks korisnosti 28.

U svim takmičenjima izabranici Milana Tomića ne znaju za poraz, a već sledeća prilika da se nastavi trijumfalni niz je u subotu kada na istom mestu gostuje Igokea.

Crveno-beli su sa puno energije ušli u utakmicu. Odbrana je bila gotovo besprekorna o čemu najbolje svedoči podatak da je Andora za šest i po minuta igre postigla samo šest poena.

Međutim, mali pad koncentracije iskoristili su internacionalci u redovima španske ekipe i sa dve trojke prišli na koš zaostatka – 14:12. Šut za tri poena je i u nastavku bio najjače oružje gostiju i upravo šutem sa distance su iskoristili nešto lošiji ritam napada Crvene zvezde i po završetku prvog perioda stekli pola koša prednosti – 16:17.

Još dve trojke u košu Crvene zvezde, jedna uz mnogo sreće i jedna uz faul donele su gostima osam poena prednosti – 16:24. Seriju je prekinuo Ognjen Dobrić odličnim prodorom, a ubrzo je usledila i njegova trojka. Ipak, ključ je bio ponovo u dobroj odbrani.

Crveno-beli su ponovo otežavali šuteve igračima Andore i to materijalizovali u napadu. Pogodak uz faul Reglanda je dodatno približio Crvenu zvezdu, a njegova trojka nakon fenomenalne blokade Maika Cirbesa preokrenula rezultat – 27:26. Regland i Dobrić poenirali su na smenu i uz odličnu odbranu čuvali Zvezdino vođstvo, a Andora je odolevala isključivo zahvaljujući šutu za tri poena.

Međutim, dobra odbrana i fantastična šuterska serija Alekse Radanova i Džoa Reglanda gradili su novo osetnije vođstvo crveno-belih. Radanov sa dve trojke, a onda i nova serija Reglanda doneli su Zvezdi seriju 16:2 krajem drugog i početkom trećeg perioda za plus od 14 poena – 49:37. Međutim, Andora je ponovo pronašla snagu da odgovori serijom, ovog puta 10:0 i gotovo se vrati u rezultatski egal – 49:47.

Seriju je prekinuo Majkl Odžo, ali Crvena zvezda još uvek nije mogla da pronađe prepoznatljiv ritam i slomi snažan otpor rivala. Na kraju deonice izabranici Milana Tomića imali su dva poena prednosti – 60:58.

Crveno-beli su pokušavali da slome otpor rivala, ali je Andora odolevala svakom naletu domaćina. Važne poene na šest i po minuta pre kraja postigao je Muhamed Faje i to trojku uz faul. Zvezda se ponovo rezultatski ''odlepila'' na plus od sedam poena – 71:64. Ipak, šut za tri poena i dalje je bio saveznik Andore.

Ključ je bio i dalje u čvrstoj odbrani i lakim poenima koje je ona donosila. Nova mini-serija ovog puta u režiji Perperoglu-Beron vratila je razliku na ''plus osam'' – 80:72 na dva i po minuta pre kraja. Odbrana je držala ključ do samog kraja i pobeda se nije dovodila u pitanje do poslednjeg zvuka sirene.

Crvena zvezda: Regland 24 (8as), Radanov 6, Čović, Perperoglu 5, Lazić, Faje 18 (11sk), Beron 7 (5as), Dobrić 7, Ristić, Simanić, Cirbes 8, Odžo 10 (4sk).

Tomić: Očekivao sam reakciju igrača i reagovali su

''Bila je ovo teška utakmica, kako smo očekivali, naročito posle poraza u prvenstvu. Očekivao sam reakciju i reagovali su. Dobar su tim i mogu da kažem samo lepe stvari o njima. Čestitam i mom timu, ovo je bila dobra utakmica i dobra pobeda. Moramo kroz ovakve utakmice da učimo kako da pobeđujemo, a imamo mnogo da učimo", rekao je posle meča trener Crvene zvezde Milan Tomić.

"Zadovoljni smo pobedom. Drugo, zadovoljni smo, pa hajde, i tom nekom kolektivnom igrom, jer smo imali 20 asistencija. A nezadovoljni smo 21. izgubljenom loptom. Ja bih vamo dao predlog kao drugar da ne izdvajate nijednog igrača. Ako treba neko da se izdvoji, to ću ja da uradim. Zvezda treba da bude dobar tim, jer pojedinac nikad neće sam ništa uraditi, treba da imamo dobar tim. Da, dobro je odigrao Radanov, odigrao je dobro i drugu četvrtinu. Bolje me pitajte o timu, a ne o pojedincima'', dodao je on.

Zvezda u narednom kolu, 24. oktobra, gostuje Breši.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZVEZDA OSTALA MAKSIMALNA: Regland sprečio dramu

Izvor: Večernje novosti, 16.Okt.2018

Teže nego što su površniji pratioci košarkaških prilika očekivali, Crvena zvezda je pred svojim navijačima slomila čvrstu konstrukciju Andore u 3. kolu Evrokupa – 85:79 TEŽE nego što su površniji pratioci košarkaških prilika očekivali, Crvena zvezda je pred svojim...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.