ZVEZDA OSTALA MAKSIMALNA: Regland sprečio dramu

V. PRERADOVIĆ

16. 10. 2018. u 20:58

Teže nego što su površniji pratioci košarkaških prilika očekivali, Crvena zvezda je pred svojim navijačima slomila čvrstu konstrukciju Andore u 3. kolu Evrokupa – 85:79

ЗВЕЗДА ОСТАЛА МАКСИМАЛНА: Регланд спречио драму

Regland i Enis foto: N. Paraušić

TEŽE nego što su površniji pratioci košarkaških prilika očekivali, Crvena zvezda je pred svojim navijačima slomila čvrstu konstrukciju španske Andore u 3. kolu A grupe Evrokupa – 85:79. Ipak, na ramenima briljantnog Reglanda, srpski šampion je nastavio pobednički niz u oba takmičenja koji traje od početka sezone.

Poteškoće u duelu sa timom ozbiljnijeg kvaliteta od reputacije u evropskoj košarci, naslućivale su se u ranoj fazi utakmice. Skoro sve što su crveno-beli napadački kreirali u prvoj četvrtini zavisilo je od vizije jednog čoveka. Regland je bio spona u poenima Fajea, Cirbesa... Problemi su nastanili teren izlaskom američkog plejmejkera, ali to nije jedini razlog zbog kojeg je Andora u periodu od šest minuta krajem prve i početkom druge deonice zabrinula navijače srpskog šampiona serijom 18-2.

Zvezdinoj odbrani bilo je potrebno prilično vremena da nauči da čita brze napadačke akcije rivala, u kojima lopta konstantno traži slobodnog igrača. Dok je savladala tu lekciju, primila je sedam trojki iz 13 pokušaja.

Tražio je Tomić na klupi i napadačku pomoć Reglandu, koji je u drugoj četvrtini ubacio 11 poena. Pronašao je rešenje u mlađim prvotimcima, Dobriću i Radanovu, koji je odlično iskoristio šansu ukazanu najvećim delom zbog blede igre iskusnog Perperoglua. Sa trojicom raspoloženih na terenu i 5.000 na tribinama, Zvezda se u prvom minutu nastavka meča poela na 14 poena prednosti, ali ni dalje nije delovala dovoljno stabilno da izdrži očekivane udare uporne Andore.

Za završnicu bez drame bili su potrebni centarski poeni Odža, Cirbesa i Fajea (Ristić i Simanić na parketu proveli po minut), što je i dobila u poslednjoj četvrtini. Međutim, ono što Zvezda nije imala u dovoljnoj meri je koncentracija (21 izgubljena lopta). Na kraju su svoje prisustvo prijavili Perperoglu i Beron, čiji su poeni u obostrano prilično haotičnom finišu bili veoma značajni. Naravno, tačku je trojkom stavio najbolji igrač meča – Džo Regland.

Crveno-beli u narednom kolu Evrokupa gostuju Breši, dok će pre toga u ABA ligi ugostiti Igokeu.

C. ZVEZDA 85

ANDORA 79
HALA “Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: 4.987. Sudije: Zamojski, Haliko, Ovinov.
C. ZVEZDA: Regland 24 (8-5 za dva, 6-4 za tri), Radanov 6, Čović, Perperoglu 5, Lazić, Faje 18 (5-3 za tri, 11 sk), Beron 7 (5 as), Dobrić 7, Ristić, Simanić, Cirbes 8, Odžo 10.
ANDORA: Luz 3, Stević 6, Albisi 10,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

jovica

17.10.2018. 07:44

Cirbes, Perperoglu, Regland, Odzo, Beron, Faje ------6 stranaca u ekipi od 12 igrača--da li je ovo naš domaći --srpski klub ili klub "Legije stranaca"-ili produžetak uništavanja i urušavanja srpske košarke i reprezentacije--gde su naša deca gospodo?????

@@@

17.10.2018. 18:51

@jovica - @jovica.Pogledaj kod vas Cibona,Partizan,Cedevita,Zadar..nije bölja situacija..

Marko

17.10.2018. 07:54

Da je kojim slucajom Zvezda izgubila ovde bi bila hrpa grobara,sada nemaju muda da bilo sto da kazu...Postenjacine se dokopali Jankovica....preko treceg lica,he,he,he,he,he....

нишлија

17.10.2018. 11:35

Има ли бре у овој екипи играча СРБА - или је ово нека инострана екипа.