Zvezda i dalje bez pobede u TOP 16

Izvor: MVP.rs, 17.Jan.2015, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i dalje bez pobede u TOP 16

Galatasaraj je drugi put u sezoni nadigrao crveno-bele.

I pored fantastičnog ambijenta i ogromne želje, košarkaši Crvene zvezde Telekom nisu uspeli da ostvare cilj i da savladaju Galatasaraj Liv Hospital. Gosti iz Istanbula su bili bolji rezultatom 65:74 i na taj način naneli crveno-belima treći poraz u Top 16 fazi Evrolige.

Tokom čitavog meča viđena je prava ratnička košarka sa sjajnim odbranama na obe strane, a razloge poraza izabranika Dejana >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Radonjića treba potražiti u mladosti i neiskustvu što na drugoj strani Galatasaraju predvođenim prekaljenim Karlosom Arojom nije manjkalo.

Ključni trenuci na meču dogodili su se polovinom poslednjeg perioda. Nakon poena Maika Cirbesa i Markusa Vilijamsa Zvezda je prišla na pola koša zaostatka (52:53). U tim trenucima je stizala velika podrška sa trbina, ali su crveno-beli rešili brzopleto nekoliko napada što je iskusni rival oberučke prihvatio pa je serijom 9:0 došao do prve dvocifrene prednosti (62:52) i prelomio utakmicu.

Početak meča je u potpunosti pripao Bobanu Marjanoviću koji je postigao osam od deset prvih poena crveno-belih i bio najzaslužniji za vođstvo 10:6. Ipak, Arojo je počeo da pravi dosta problema odbrani Zvezde, a napad izabranika Dejana Radonjića nije bio dobar kao na samom početku pa je gost serijom 8:0 stekao vođstvo (10:14).

Nikola Kalinić je trojkom odbio nalet rivala, a u završnici prvog perioda su upravo poeni sjajnog krila doneli Zvezdi novo vođstvo na meču (19:18).  Ipak, u poslednjim sekundama prve deonice Arslan je pogodio trojku i povratio prednost ekipi iz Istanbula (19:21) koja nije trajala dugo.

Naime, Zvezda je odgovorila serijom 5:0 i vratila vođstvo, ali je Martinas Pocius na drugoj strani pogodio dve trojke u nizu i prekinuo veću seriju ekipe trenera Radonjića (24:27). U nastavku je viđena prava bitka sa veoma jakim odbranama. Razliku je ponovo napravio prekaljeni Portorikanac Arojo i to sa četiri vezanih poena i doneo Galatasaraju pet poena prednosti (28:33).

Ipak, snažna odbrana crveno-belih i razigrani Čarls Dženkins i Luka Mitrović nisu dozvolili Turcima da povećaju vođstvo. Sve je to bila uvertira za trojku Vilijamsa  na 13 sekundi pre poluvremena koja je donela dva poena prednosti Zvezdi pre velikog odmora (35:33).

Na prve poene crveno-belih u drugom poluvremenu čekalo se čak tri i po minuta, a onda je Marjanović poentirao dva puta uzastopno i izjednačio rezultat (39:39). Nedugo potom zakucavanje Nemanje Dangubića je donelo Zvezdi novo vođstvo na meču (43:41) i usledilo je nekoliko prilika da crveno-beli povećaju prednost. Ipak, olako izgubljene lopte i promašeni šutevi u trenucima skupo su koštali izabranike Dejana Radonjića jer je Galatasaraj napravio seriju 7:0 i poveo sa 43:48.

Odbrana crveno-belih je i dalje bila na veoma dobrom nivou, ali je u napadu škripalo. Na početku poslednje deonice poeni Cirbesa uz faul i Vilijamsa su vratili Zvezdu na samo poen zaostatka 52:53. Ipak, izabranicima trenera Radonjića je ponovo falilo strpljenja i koncentracije pa je gost odgovorio serijom  i stekao prvi put dvocifrenu prednost (52:62) četiri i po minuta pre kraja.

Zvezdi je stizao vetar u leđa sa tribina, ali je u utakmici sa sjajnim odbranama bilo premalo vremena za veliki preokret pa je tim iz Istanbula na kraju slavio.

Crvena zvezda Telekom – Galatasaraj Liv Hospital 65:74 (19:21, 16:12, 12:18, 18:23)

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 12 (4as), Rebić, Dangubić 2, Mitrović 4 (4sk), Lazić, Blažič 4, Kalinić 9 (5sk), Marjanović 18 (7sk), Tejić 1, Dženkins 6, Jović, Cirbes 8 (7sk).

Galatasaraj Liv Hospital: Karter 10 (4sk), Jang 4 (5sk), Micov 12, Erceg 4 (4sk), Gonlum 5, Pocius 11 (4sk), Marić 4 (7sk), Arojo 11 Guler 4, Arslan 8, Arar, Ural.

(foto: Euroleague)
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Vilijams posle Zvezdinog poraza: Naravno da je atmosfera uticala na nas

Izvor: Blic, 17.Jan.2015

Nakon što je Crvena zvezda Telekom u Beogradu izgubila od Galatasaraja 65:74 i tako pretrpela treći uzastopni poraz u Top 16 fazi Evrolige, njen plejmejker Markus Vilijams je istakao da je turski tim bio bolji..."Bili su bolji, pogađali su važne šuteve, nalazili su prave igrače u pravo vreme. Bili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.