Zvezda – Galatasaraj 13:14 (prva četvrtina)

Izvor: RTS, 16.Jan.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda – Galatasaraj 13:14 (prva četvrtina)

Košarkaši Crvene zvezde i Galatasaraja igraju meč trećeg kola Top 16 faze Evrolige. Utakmica koja izaziva burne emocije, zbog smrti Zvezdinog navijača u Istanbulu, u Beogradu mora imati sportski karakter. Crveno-beli očekuju prvu pobedu u drugoj fazi takmičenja, Turci rasterećeni u Areni. Na licu mesta je novinar RTS-a Marko Ljubomirović. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
21.09 - Nešto bolji početak Zvezde, najviše zahvaljujući Bobiju Marjanoviću, ali Galatasaraj se ne da, pa je na sredini prve četvrtine rezultat izjednačen - 10:10.
21.01 - Počeo je meč u Kombank areni, prvi napad za crveno-bele.
20.50 - Desetak minuta ostalo je do početka meča u Kombank areni, koja je već uveliko ispunjena do poslednjeg mesta.

Crvena zvezda prvi put u svojoj istoriji igra Top 16 fazu Evrolige, a pobeda protiv Galatasaraja u prepunoj Kombank areni trebalo bi da bude inicijalna kapisla za napad na osminu finala takmičenja, dok bi poraz u velikoj meri udaljio ekipu Dejana Radonjića od velikog uspeha.
Utakmica koja sa sobom nosi više emocija nego obično, zbog smrti navijača Marka Ivkovića u Istanbulu, veliki je test za ekipu koja u regionalnom takmičenju nije osetila gorčinu poraza, ali taj kvalitet mora da pokaže i u eliti.
Turci nemaju imperativ pobede, pa ta rasterećenost može biti samo dodatni impuls za izabranike Ergina Atamana da zabeleži izuzetno značajnu pobedu na gostovanju.
Ipak, pored silno motivisanih košarkaša crveno-belih, velika prepreka će im biti i do poslednjeg mesta ispunjena Kombank arena i vatreno navijanje "delija", koji moraju pomoći svojim ljubimcima.
Dva tima već su odigrali duele u Evroligi ove sezone, a svako je slavio na domaćem terenu.
Meč u Beogradu igra se od 21 sat, a kretanje rezultata možete pratiti na našem Internet portalu.
Kako je prošao dan uoči utakmice možete pogledati ovde.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.