Zvezda dočekuje ranjeni Monako

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 10:37

Zvezda dočekuje ranjeni Monako

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Monako u beogradskoj Areni od 20 časova u okviru trećeg kola Evrolige.

Izabranici Duška Ivanovića nastavljaju borbu u elitnom takmičenju u dobrom raspoloženju s obzirom da su savladali Borac (87:93) u ABA ligi.

Posle sjajno starta sezone u Evropi, ubedljivom pobedom nad Asvelom 93:74 pred punim tribinama Arene, crveno-beli su u drugom kolu poraženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Žalgirisa posle preokreta sa 79:74 na gostovanju u Kaunasu.

S druge strane, sledi im ekipa Monaka koja ima imperativ pobede s obzirom da je u prva dva kola ostala bez pobede.

Kneževi su u prvom kolu pretrpeli poraz od Valensije u gostima (70:65), a nisu blistali ni na premijeri kod kuće, s obzirom da je Viruts ubedljivo slavio (59:83).

Zvezda je protiv Monaka četiri puta izlazila na megdan u Evroligi. Crveno-beli su protiv izabranika Saše Obradovića ostvarili jednu pobedu i tri poraza.

Poslednji meč je dobila četa Duška Ivanovića ubedljivo u Beogradu (92:68).

Trener crveno-belih je pred duel sa ekipom koja je prošle sezone izborila fajnal-for istakao da sa oprezom i respektom ulaze u meč.

"Svaka utakmica Evrolige je bitna, naročito posle poraza u Kanusau. Biće teška utakmica igramo protiv odlične ekipe koja je prema svim prognozama pre početka važila da igra na fajnal-foru. Imaju kvalitet, međutim nisu počeli dobro, zato će biti dodatno opasniji sutra, moramo biti fokusirani na težak meč koji će da se igra 40 minuta", rekao je Ivanović.

Da je pred crveno-belima nešto teži zadatak govori činjenica da bi večeras po prvi put na parketu u Evropi mogao da se nađe Kemba Voker, igrač koji je četiri puta izabran za Ol-star tim.

Najzvučnije pojačanje Kneževa se oporavilo od povrede kolena i konkuriše za sastav ekipe.

Francuski Ekip je najavio veliki duel između njega i Šabaza Nejpira, lidera beogradske ekipe. Ipak, još uvek nije zvanično potvrđeno da će NBA as dobiti minutažu.

Pored Vokera, Monako sigurno neće moći da računa na Džordana Lojda koji je već duže vreme teže povređen. Što se tiče Crvene zvezde, jedini upitan za meč je Branko Lazić.

Sudije na ovom meču biće Slovenac Saša Pukl, litvanski arbitar Salius Racis i Hrvat Luka Kardum.

Utakmica između Crvene zvezde i Monaka u trećem kolu Evrolige počinje u 20 časova, a njen tok možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.