Zvezda dočekuje Vojvodinu, konačno pobeda Partizana

Izvor: RTS, 07.Mar.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda dočekuje Vojvodinu, konačno pobeda Partizana

Crvena zvezda, u derbiju kola, igra protiv Vojvodine. Partizan teškom mukom savladao Donji Srem sa 2:1. U gradskom derbiju Rad pobedio Voždovac sa 2:0.Radnički u Nišu savladao Jagodinu 1:0. Mladost bolja od Spartaka 3:2. Čukarički i Borac odigrali nerešeno 1:1, istim rezultatom završen je meč između Radničkog iz Kragujevca i Novog Pazara.
18.53 - Završen je meč u Novom Sadu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan je teškom mukom savladao ekipu Donjeg Srema sa 2:1.
Dvostruki strelac za crno-bele bio je Nemanja Kojić, dok je konačan rezultat postavio Darko Spalević.
18.50 - Poluvreme u Beogradu, Crvena zvezda golovima Džošue Parkera vodi protiv Vojvodine sa 2:0.
18.00 - Počeo i poslednji susret današnjeg programa. U derbiju kola, na Marakani igraju Crvena zvezda i Vojvodina.
17.50 - Poluvreme u Novom Sadu, Partizan protiv Donjeg Srema vodi sa 1:0, golom Nemanje Kojića u 35. minutu.
17.00 - Počeo meč između Donjeg Srema i Partizana.
15.30 - Kraj utakmica rezultati: Čukarički - Borac 1:1 (0:0), Radnički Niš - Jagodina 1:0 (1:0), Mladost - Spartak 3:2 (2:0), Rad - Voždovac 2:0 (0:0), Radnički Kragujevac - Novi Pazar 1:1 (1:0).
14.20 - Poluvreme rezultati: Čukarički - Borac 0:0, Radnički Niš - Jagodina 1:0, Mladost - Spartak 2:0, Rad - Voždovac 0:0, Radnički Kragujevac - Novi Pazar 1:0

Utakmicama 18. kola nastavlja se fudbalsko prvenstvo Srbije, a derbi meč igra se na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu gde Crvena zvezda dočekuje novosadsku Vojvodinu.
Zvezda je posle početnog remija protiv Radničkog iz Niša (0:0) uz dosta muke pobedila na gostovanju Jagodinu (3:2) i sada joj predstoji novo iskušenje.
Izabranici Nenada Lalatovića imaju imperativ pobede, s obzirom na zaostatak za vodećim Partizanom, ali neće im biti lako protiv tradicionalno nezgodnog protivnika iz Novog Sada.
Crvena zvezda će na utakmici protiv Vojvodine proslaviti 70. rođendan, pa se očekuje dobra poseta na najvećem srpskom stadionu.
Partizan je, posle dva uzastopna remija, konačno stigao do pobede. Dva gola Nemanje Kojića bili su dovoljni za trijumf od 2:1, a jedini pogodak za domaće postigao je Darko Spalević.

Fudbaleri Mladosti iz Lučana savladali su gostujući Spartak sa 3:2 u meču 18. kola Superlige Srbije. Udarna igla Lučanaca bio je Frajdej koji je ostvario het trik - sa dva gola iz penala - u devetom i 58, i u 25. minutu, ali se vođstvo od 3:0 domaćih istopilo zahvaljujuvći pogocima Đorđa Ivanovića u 76. i 81. minutu.
Mladost se popela na deveto mesto na tabeli sa 22 boda, a Spartak sa bodom manje zauzima 10. mesto.  
Rada je na svom terenu savladao Voždovac sa 2:0, i ostvario treću uzastopnu pobedu u prolećnom delu šampionata i popeo se na peto mesto na tabeli. Rad je pobedio golovima Borka Veselinovića u 56. minutu i Aleksandra Simića u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.
Posle sedme prvenstvene pobede Rad se popeo na peto mesto na tabeli sa 25 bodova, a Voždovac je pretposlednji sa 17 bodova.

Niški Radnički je na krilima dobrih rezultata protiv "večitih rivala" savladao Jagodinu kod kuće sa 1:0, a strelac u šestom minutu bio je Popara koji je sa 20 metara efektno matirao golmana gostiju. Radnički se posle četvrte prvenstvene pobede popeo na 14. mesto sa 17 bodova, a Jagodina, koja je pretrpela drugi uzastopni poraz, zauzima sedmo mesto sa 24 boda.
Fudbaleri Čukaričkog odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1 protiv Borca iz Čačka, i time prekinuli niz od četiri pobede. Čukarički je poveo u 50. minutu golom Igora Matića, a izjednačio je Uroš Đerić u 66. minutu.
Borac se tokom utakmice uglavnom branio i pokušavao kontanapadima da stigne do gola, a tako je i uspeo da izjednači. Ekipa iz Čačka je i posle izjednačenja nastavila da se brani, Čukarički je pokušavao da postigne gol, ali ništa ozbiljnije nije uspeo da uradi.

Čukarički je ostao na trećem mestu na tabeli sa 35 bodova i propustio je da se pobedom popne na drugo mesto, Borac zauzima 13. mesto sa 17 bodova, koliko imaju i ekipe u zoni
ispadanja.
Radnički iz Kragujevca i Novi Pazar odigrali su nerešeno 1:1. Radnički je poveo golom Nenada Milovanovića u petom minutu, a konačan rezultat postavio je Vladimir Radivojević u 78. minutu.

Ekipa iz Kragujevca je ostala poslednja na tabeli sa 11 bodova, a Novi Pazar zauzima šesto mesto sa 24 boda.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Super liga, trijumfi vodećeg dvojca

Izvor: RTS, 07.Mar.2015

Crvena zvezda, u derbiju kola, savladala Vojvodinu sa 3:0. Partizan teškom mukom savladao Donji Srem sa 2:1. U gradskom derbiju Rad pobedio Voždovac sa 2:0. Radnički u Nišu savladao Jagodinu 1:0. Mladost bolja od Spartaka 3:2. Čukarički i Borac odigrali nerešeno 1:1, istim rezultatom završen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.