Super liga, trijumfi vodećeg dvojca

Izvor: RTS, 07.Mar.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Super liga, trijumfi vodećeg dvojca

Crvena zvezda, u derbiju kola, savladala Vojvodinu sa 3:0. Partizan teškom mukom savladao Donji Srem sa 2:1. U gradskom derbiju Rad pobedio Voždovac sa 2:0. Radnički u Nišu savladao Jagodinu 1:0. Mladost bolja od Spartaka 3:2. Čukarički i Borac odigrali nerešeno 1:1, istim rezultatom završen je meč između Radničkog iz Kragujevca i Novog Pazara. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Utakmicama 18. kola nastavljeno je fudbalsko prvenstvo Srbije. Vodeći dvojac zabeležio je pobede i nastavio dvoboj za šampionsku titulu.
Crvena zvezda je, u derbiju kola, na svom terenu savladala Vojvodinu sa 3:0 i na najlepši mogući način proslavila 70. rođendan.
Partizan je, posle dva uzastopna remija, konačno stigao do pobede. Dva gola Nemanje Kojića bili su dovoljni za trijumf od 2:1, a jedini pogodak za domaće postigao je Darko Spalević.

Fudbaleri Mladosti iz Lučana savladali su gostujući Spartak sa 3:2 u meču 18. kola Superlige Srbije. Udarna igla Lučanaca bio je Frajdej koji je ostvario het trik - sa dva gola iz penala - u devetom i 58, i u 25. minutu, ali se vođstvo od 3:0 domaćih istopilo zahvaljujuvći pogocima Đorđa Ivanovića u 76. i 81. minutu.
Mladost se popela na deveto mesto na tabeli sa 22 boda, a Spartak sa bodom manje zauzima 10. mesto.  
Rada je na svom terenu savladao Voždovac sa 2:0, i ostvario treću uzastopnu pobedu u prolećnom delu šampionata i popeo se na peto mesto na tabeli. Rad je pobedio golovima Borka Veselinovića u 56. minutu i Aleksandra Simića u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.
Posle sedme prvenstvene pobede Rad se popeo na peto mesto na tabeli sa 25 bodova, a Voždovac je pretposlednji sa 17 bodova.

Niški Radnički je na krilima dobrih rezultata protiv "večitih rivala" savladao Jagodinu kod kuće sa 1:0, a strelac u šestom minutu bio je Popara koji je sa 20 metara efektno matirao golmana gostiju. Radnički se posle četvrte prvenstvene pobede popeo na 14. mesto sa 17 bodova, a Jagodina, koja je pretrpela drugi uzastopni poraz, zauzima sedmo mesto sa 24 boda.
Fudbaleri Čukaričkog odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1 protiv Borca iz Čačka, i time prekinuli niz od četiri pobede. Čukarički je poveo u 50. minutu golom Igora Matića, a izjednačio je Uroš Đerić u 66. minutu.
Borac se tokom utakmice uglavnom branio i pokušavao kontanapadima da stigne do gola, a tako je i uspeo da izjednači. Ekipa iz Čačka je i posle izjednačenja nastavila da se brani, Čukarički je pokušavao da postigne gol, ali ništa ozbiljnije nije uspeo da uradi.

Čukarički je ostao na trećem mestu na tabeli sa 35 bodova i propustio je da se pobedom popne na drugo mesto, Borac zauzima 13. mesto sa 17 bodova, koliko imaju i ekipe u zoni
ispadanja.
Radnički iz Kragujevca i Novi Pazar odigrali su nerešeno 1:1. Radnički je poveo golom Nenada Milovanovića u petom minutu, a konačan rezultat postavio je Vladimir Radivojević u 78. minutu.

Ekipa iz Kragujevca je ostala poslednja na tabeli sa 11 bodova, a Novi Pazar zauzima šesto mesto sa 24 boda.
Ovako je protekla superligaška subota:
20.00 - Završen je i poslednji meč dana, Crvena zvezda je na svom terenu savladala Vojvodinu sa 3:0.
18.53 - Završen je meč u Novom Sadu. Partizan je teškom mukom savladao ekipu Donjeg Srema sa 2:1.
Dvostruki strelac za crno-bele bio je Nemanja Kojić, dok je konačan rezultat postavio Darko Spalević.
18.50 - Poluvreme u Beogradu, Crvena zvezda golovima Džošue Parkera vodi protiv Vojvodine sa 2:0.
18.00 - Počeo i poslednji susret današnjeg programa. U derbiju kola, na Marakani igraju Crvena zvezda i Vojvodina.
17.50 - Poluvreme u Novom Sadu, Partizan protiv Donjeg Srema vodi sa 1:0, golom Nemanje Kojića u 35. minutu.
17.00 - Počeo meč između Donjeg Srema i Partizana.
15.30 - Kraj utakmica rezultati: Čukarički - Borac 1:1 (0:0), Radnički Niš - Jagodina 1:0 (1:0), Mladost - Spartak 3:2 (2:0), Rad - Voždovac 2:0 (0:0), Radnički Kragujevac - Novi Pazar 1:1 (1:0).
14.20 - Poluvreme rezultati: Čukarički - Borac 0:0, Radnički Niš - Jagodina 1:0, Mladost - Spartak 2:0, Rad - Voždovac 0:0, Radnički Kragujevac - Novi Pazar 1:0
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.