Zvezda demonstrirala silu u Podgorici: Crveno-beli i dalje nepobedivi u ABA ligi

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda demonstrirala silu u Podgorici: Crveno-beli i dalje nepobedivi u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju da se poigravaju sa rivalima u Jadranskoj ligi.

Očekivao se derbi u "Morači" i jači otpor Budućnosti šampionu, ali umesto toga videli smo igru "mačke i miša" u meču 13. kola koji nije bio ni "d" od derbija prvoplasiranog i drugoplasiranog tima.

Budućnost - Crvena zvezda 54:77 (18:23, 10:21, 18:16, 8:17).

Jedino vođstvo budućnost je imala odmah na početku, 2:0, a sve što se dešavalo posle toga može se sažeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kroz jednu misao: totalna dominacija ekipe Dejana Radonjića.

Usledila je udarna serija gostiju 13:0 koja je "lansirala" Beograđane ka pobedi koja nijednog momenta nije dolazila u pitanje.

Kuzmić je bio najefikasniji sa 13 poena, Dženkins je ubacio 11, Volters 10, Simonović 9, ali je Jović bio najproduktivniji sa 7 poena, 6 skokova i 8 asistencija.

Pobedom protiv direktnog konkurenta za prvo mesto i jedine ekipe koja je, imajući u vidu broj pobeda do ovog kola, mogla da ugrozi prvo mesto Beograđana, Zvezda je praktično overila prvo mesto pred doigravanje iako je sezona stigla tek na pola puta. Zvuči neverovatno iz sadašnje perspektive da Radonjićev sastav, ovako dominantan u odnosu na ABA rivale, može gubiti utakmice u seriji. Utisak je da će Zvezdu bilo ko teško pobediti do kraja lige.

Na mestu gde su prethodni dugi niz godina ili gubili ili jedva pobeđivali, crveno-beli su kao nikad pre lako pokorili "Moraču". Jović je sjajno dirigovao igrom na početku, razigravao saigrače koji su ga sjajno pratili i prednost je rasla iz minuta u minut.

Ulazak sve boljeg Voltersa doneo je Beograđanima još više raznovrsnosti u napadačkim akcijama. Kuzmić je odrađivao kvalitetan posao u reketu, svi kompletno bili su na visini zadatka u odbrani, pa se igra Budućnosti u jednom trenutku potpuno raspala u oba pravca. Tek na mahove, igrači domaćeg tima predvođeni bivšem igračem Zvezde Markusom Vilijamsom davali su "znake života" sporadičnim serijama, ali na svaki takav nalet, Zvezda je ekspresno odgovarala istom merom.

Početkom poslednjeg perioda gosti su imali 12 poena suficita jer je Budućnost serijom poena istopila "-21", ali dalje nije mogla.  Usledila je reakcija gostiju koji su, tako se činilo, igrali onoliko koliko im je bilo potrebno da ne dozvole neizvesnost.

Radonjića posle pobede može da brine jedino situacija sa Lukom Mitrovićem koji se ponovo povredio (opet list) i napustio teren iz predostrožnosti. Ostaje da se vidi da li će na njega moći da se računa protiv Makabija.

Budućnost - Crvena zvezda 54:77 (18:23, 10:21, 18:16, 8:17).

BUDUĆNOST: Rejnolds 11, Vilijams 8, Se. Šehović 2, Džejms 8, Subotić 5, Su. Šehović 3, Gordić, Ilić, Klasen 7, Nikolić 6, Popović 4, Vranješ.

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Dangubić 1, Mitrović 4, Lazić 4, Simanić, Dobrić, Simonović 10, Dženkins 11, Gudurić 9, Jović 7, Kuzmić 13, Bjelica 8.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda sa "plus 14" u poslednju četvrtinu

Izvor: RTS, 11.Dec.2016

Košarkaši Crvene zvezde igraju u Podgorici derbi meč 13. kola jadranske ABA lige protiv ekipe Budućnosti. Beogradski tim vodi od samog starta. . 20.23 - Srpski i regionalni šampion ne popušta, čuva ubedljivu, dvocifrenu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.