Zvezda da doskoči, Partizan i drugom nogom da kroči

Izvor: Politika, 19.Mar.2013, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda da doskoči, Partizan i drugom nogom da kroči

Večeras u revanšu osmine finala Lige šampiona za vaterpoliste: Eger – C. zvezda (19 č) i Breša – Partizan (19,30 č)

Oba naša predstavnika u osmini finala Lige šampiona za vaterpoliste imaju odlične izgleda da prođu dalje. Crvena zvezda odlazi u Eger (Mađarska) praktično samo da doskoči, jer je na Tašmajdanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stekla prednost od 13:6, a Partizan u Brešu da zakorači u četvrtfinale i drugom nogom, pošto je na Banjici pobedio s 9:5.

Prednost od sedam golova je praktično nedostižna, ali Dejan Savić je već dovoljno iskusan i kao trener, da ne govorimo o nauku koji je stekao kao igrač, da bi olako poveo ekipu u večerašnji meč. Sigurno je da i prekaljeni asovi poput Prlainovića, Šefika, Pijetlovića i Rađena neće dopustiti saigračima da pomisle da je sve već završeno. Mađari nemaju šanse, ako Zvezda zaigra kao u prvoj utakmici. U protivnom, ako se u meč uđe naopako, đavo može da dođe po svoje.

Partizan ima lepu prednost, ali ta četiri gola razlike ništa ne garantuju. Trener Vujasinović je i posle utakmice, a i sada, uoči odlaska u Italiju, žalio što zaliha nije veća, jer je pobeda mogla da bude ubedljivija, ali u svakom slučaju, kako kaže, ne bi išao na čuvanje rezultata, jer je to pogrešno. „Crno-beli” će i u Italiji ići na pobedu, iako ne mogu da računaju na povređene Mitrovića i Filipovića. Jer, po njegovim rečima, ovo je prilika da njegovi igrači pokažu da su i psihički i fizički zreli za ovakve okršaje.

Marko Ćuk tvrdi da je Partizan spreman da izdrži ono što ga očekuje u Breši, a da bi uspeo u tome nikako ne sme da brani četiri gola.

Dušan Mandić očekuje veliki pritisak na „crno-bele” u Breši, ali kaže da na to, kao ni na suđenje neće da obraćaju pažnju. Ovakve utakmice i jesu ispiti na kojima mlada ekipa, kakvu ima Partizan, pokazuje, ako prođe, koliko je napredovala, ili, ako ne uspe, koje lekcije treba da obnovi.

I. C.

objavljeno: 20.03.2013
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Večiti brane zalihu – Partizan u 19,30, Zvezda u 19 sati

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Mar.2013, 01:28

Četiri plus – ni malo ni mnogo. Partizan je otputovao u Brešu na revanš osmine finala Lige šampiona sa četiri gola prednosti iz susreta na Banjici.. (FOTO: Sportski žurnal). Crno–beli naglašavaju da četiri pogotka viška mogu da sačuvaju samo ako u večerašnji duel uđu sa ciljem da trijumfuju.. Iz...

Nastavak na Sportski Žurnal...

VATERPOLO (LŠ): Partizan i Zvezda među osam

Izvor: Mondo, 20.Mar.2013

Srpski klupski vaterpolo imaće dva učesnika u četvrtfinalu Lige šampiona. Partizan pobedio Brešu i u revanšu, Zvezda sve završila još u Beogradu...Bravo za Partizan, bravo za Crvenu zvezdu!..Partizan se plasirao među osam najboljih ekipa Starog kontinenta izbacivši iz daljeg takmičenja italijansku...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.