Zvezda: Ostavka Karadžića ili istupamo iz Super lige

Izvor: Politika, 11.Avg.2013, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda: Ostavka Karadžića ili istupamo iz Super lige

BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda zatražio je od predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i njegovih saradnika da odmah podnesu ostavke zbog, kako se navodi, krađe na utakmici Partizan - Novi Pazar, a ukoliko oni to ne urade, crveno-beli će istupiti iz Super lige Srbije.

Meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Partizan - Novi Pazar pokazao je sve ono na šta je ukazivao naš klub svih prethodnih sezona. Brutalna pljačka samo pokazuje ono što već cela Srbija zna. Nekadašnji predsednik Partizana, sada sa titulom predsednik FŠ, Tomislav Karadžić još večeras mora da podnese ostavku na tu funkciju, jer je ovo možda i poslednji ekser koji je zakucan u kovčeg u kome se nalazi figurativno rečeno - srpski fudbal, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Crvena zvezda više neće da ćuti na sve „marifetluke” Karadžića. Ćutali smo kada je kao predsednik FŠ slavio titulu sa našim rivalom, ćutali smo i kada je ponovo po oprobanom receptu i takozvanim „tablicama” početak šampionata učinio identičnim kao i svih prethodnih godina, a ćutali smo i kada su naši rivali tokom jedne sezone igrali više „prijateljskih” utakmica, u kojima su bodovi bili obezbeđeni, a da nismo ni videli „takmičarski” fudbal u njima, saopštila je Zvezda.

Tražimo, navodi se u saopštenju, da Karadžić, Stepanović i njihova „svita” podnesu ostavke i tako započnu proces oporavka srpskog fudbala, koji je na najnižim granama od kada se igra na ovim prostorima.

Ukoliko se to ne dogodi odmah, ovo prvenstvo smatraćemo već sada neregularnim i najavljujemo istupanje iz ove lige, jer u njoj, iako donosimo najveće posete na stadionima širom cele zemlje, očigledno služimo samo kao dekor za ulepšavanje tuđih istorija, stoji u saopštenju vicešampiona Srbije.

Ružić: Nema potrebe za emotivnim reagovanjem

Potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Branko Ružić rekao je da nema potrebe da Crvena zvezda preti istupanjem iz Superlige i traži ostavku predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislava Karadžića.

Crveno-beli su se ne na taj potez odlučili jer smatraju da je na prvenstvenoj utakmici Partizan - Novi Pazar (4:3) sudija teško oštetio gostujući klub.

„Ne mogu da budem dovoljno objektivan, ali ovakva emotivna reagovanja nam nisu potrebna. Zvezda je nacionalni brend i nikome nije u interesu da poseže za ovakvim koracima. Nema Partizana bez Zvezde i obratno,” rekao je Ružić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Potpredsednik Partizana osvrnuo se i na suđenje na meču Partizan - Novi Pazar.

„Veoma je važno sačuvati regularnost takmičenja. Sva dosadašnja prvenstva su, prema propisima UEFA, bila regularna. Potrebno je uraditi analizu i videti da li je bilo grešaka. Ako jeste, kazniti sudiju prema propisima FŠ i Sudijske organizacije,” dodao je Ružić.

FoNet/Tanjug

objavljeno: 11/08/2013
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Zvezda zatražila istragu državnih organa

Izvor: Akter, 11.Avg.2013

Fudbalski klub Crvena zvezda zatražio je da državni organi otvore istragu povodom dešavanja na utakmici Partizan - Novi Pazar (4:3)

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.