Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2020, 16:10

Zvanično: Novi Pazar u Superligi

Dubočica, Sloga iz Kraljeva, Radnički iz Sremske Mitrovice i Loznica su novi prvoligaši

Kompetirana je lista učesnika Superlige Srbije za sezonu 2020/21. Umesto Grafičara, koji je odustao od takmičenja pod obrazloženjem da ne želi da ugrožava regularnost, jer se tretira kao filijala Crvene zvezde, u elitni rang srpskog fudbala uskočio je – Novi Pazar.

Klub iz Raške oblasti je sezonu u Prvoj ligi Srbije okončao na desetom mestu, sa 13 bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << manje od Metalca, poslednjeg tima koji je na osnovu tabele napredovao, ali je na današnoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, održanoj na Kopaoniku, dobio mesto u visokom društvu.

Po završetku Skupštine održana je sednica Izvršnog odbora FSS na kojoj su donete sledeće odluke. Na upražnjeno mesto u Superligi (Grafičar nije dobio lecencu za takmičenje) raspoređen je Novi Pazar“, saopšteno je na sajtu FSS.

Tako će Novi Pazar biti poslednjih, 20. tim, koji će se od narednog ciklusa takmičiti u Superligi. Ovo je Pazaru povratak u Superligu posle tri godine, poslednji put vojevao je sa najboljima u sezoni 2016/17.

Inače, čelnici FSS-a odlučili su da pomere početak naredne sezone Superlige za jednu sedmicu. Prvobitan plan podrazumevao je start 25. jula, ali je posle sastanka sa Kopaoniku saopšteno da će se lopta zakotrljati 1. avgusta.

Istovremeno, Prva liga Srbije će početi 15. avgusta. Imaće i ona novi izgled, odlučeno je da upražnjena mesta popune Dubočica iz Leskovca, kraljevačka Sloga, Loznica i Radnički iz Sremske Mitrovice.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Raška

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.