Žućkova levica u rukama košarkaša Crvene zvezde - završen Kup Koraća u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2024, 00:22

"Žućkova levica" u rukama košarkaša Crvene zvezde - završen Kup Koraća u Nišu

Četvrti put zaredom, treći put zaredom u Nišu, košarkaši Crvene zvezde osvojili su trofej Kupa Radivoja Koraća pošto su u finalnoj utakmici u punoj hali "Čair" u Nišu savladali "večitog" rivala Partizan rezultatom 85:79 (15:18, 18:27, 25:19, 17:16).

Košarkaši Crvene zvezde 10. put podigli "Žućkovu levicu" foto: V. K. Od 2003. godine, od kako se završnica nacionalnog kupa zove po slavnom košarkašu Radivoju Koraću, Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je osvojila 10 trofeja, od čega pet u Nišu.

Pune su bile tribine i parteri hale "Čair", prema zvaničnoj statistici bilo je 5.000 ljudi, ali opšti utisak je da je bilo i više.

Bolje su počeli košarkaši crno-belih koje je predvodio kapiten Kevn Panter koji je u prvom poluvremenu upisao 18 poena. Polako su igrači Zvezde "topili" zaostatak i Partizan je na poluvremenu vodio minimalno sa 44:43.

Početkom drugog poluvremena, nakon reakcija igrača zbog odluka sudije, navijači su ubacivali predmete na teren i tada je pogođen košarkaš Crvene zvezde, ali nije bilo prekida meča.

Teodosić je vodio ekipu crveno-belih do preokreta, košarkaši Partizana nisu nalazili rešenje da stignu protivnika i do kraja je Crvena zvezda sačuvala vođstvo.

Podsetimo, na putu do finala Crvena zvezda je savladala FMP, pa i Čačak 94, a Partizan je prvo bio bolji od Hercegovca iz Gadobre, ekipe koja je ostavila poseban utisak, a onda i od novosadske Vojvodine.

Hala "Čair", Niš

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Giedraitis, Kostić, Dos Santos.

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Jaramaz , Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Kaminski.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teodosićeva magija: Kup je crveno-bijeli

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2024

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Partizan rezultatom 85:79 u finalu Kupa Radivoja Koraća i tako po deseti put osvojili "Žućkovu levicu".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zvezda dobila prelazni trofej, Lazić po 23. put podigao pehar u crveno-belom dresu VIDEO

Izvor: B92, 18.Feb.2024

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su po četvrti put zaredom Kup Radovoja Koraća...U finalu su bili bolji od Partizana sa 85:79...Kao najbolji igrač, tačnije MVP Kupa proglašen je Miloš Teodosić...Crvena zvezda je tako dobila veliki pehar Kupa Radivoja Koraća, koji će ostati u vitrinama kluba...

Nastavak na B92...

"Žućkova levica" četvrti put zaredom u rukama Crvene zvezde

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Feb.2024

Uzbudljivim finalnim mečem košarkaši Crvene zvezde uspeli su da osvoje "Žućkovu levicu" četvrti put zaredom, pobedivši Partizan rezultatom 85:79...Ovaj duel je bio više od obične košarkaške utakmice - bio je to spektakl koji je oborio mnoge rekorde u intenzitetu i napetosti...Utakmica je bila...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.