Železničar savladao i Crvenu zvezdu u plej-ofu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železničar savladao i Crvenu zvezdu u plej-ofu

Nakon pobede nad Partizanom, rukometaši niškog Železničara savladali su Crvenu zvezdu (31:27) u drugom kolu plej-ofa i sa dva trijumfa čekaju pančevački Dinamo, ovogodišnjeg učesnika SEHA lige.

Zvezda nijednom nije vodila, samo je četiri puta, i to samo u prvom poluvremenu, stizala do izjednačenja. U 9. minutu "Želja" je vodio sa 4:2, ali u nastavku prvog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << igre nije uspeo da poveća prednost pošto je rival držao odstojanje na gol ili dva.

Poslednji put izjednačen rezultat je bio u 22. minutu (11:11), pa su Nišlije boljom igrom došle do plus tri (16:13), a na odmoru imale prednost od 17:15.

U nastavku meča Železničar je polako povećavao prednost, a u 39. minutu vodio sa 21:17. Četiri minuta kasnije gosti iz Niša imali su plus pet (23:18), ali je Zvezda uspela da stigne zaostatak i u finišu ima minus tri (23:26).

Do kraja meča "Želja", koji je osnovni deo Superlige završio na ubedljivom prvom mestu, nije dozvolio iznenađenje i treći put ove sezone savladao crveno-beli tim.

Bio sam dosta obazriv uoči meča. Zvezda je u Nišu odigrala 50 minuta odlično, nadigrala nas. Ta utakmica, kao i njihova protiv Vojvodine bila je pokazatelj da moramo da budemo ozbiljni. Ono što nas krasi jeste jaka odbrana i sve smo na tome bazirali. U napadu znam da imam dovoljan broj kvalitetnih individualaca. Danas levi bekovi nisu baš blistali, ali uz standardno dobar prednji red bilo je sve kako treba. Zvezdi želim da još nekoga iznenade - rekao je Josif Petković, trener "Želje".

Sledeći duel niški igrači igraju protiv pančevačkog Dinama u subotu, 28. aprila od 18:30 u sali Osnovnoj školi "Dušan Radović".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.