Zašto je važno da Zvezda igra Ligu šampiona, a Partizan Ligu Evrope?

Izvor: 011vodič.com, 26.Avg.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je važno da Zvezda igra Ligu šampiona, a Partizan Ligu Evrope?

Crvena zvezda će u utorak da bije odlučujuću bitku za plasman u Ligu šampiona. Protivnik joj je Jang Bojs, tim protiv koga je u Švajcarskoj igrala 2:2. Dva dana kasnije, istu sudbinu deli Partizan, samo u plej-ofu za Ligu Evrope. Crno-beli će protiv Moldea pokušati da se domognu grupne >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << faze takmičenja u LE posle trijumfa u Humskoj sa 2:1.
Kladionica MaxBet nudi kvotu 2,45 na pobedu Crvene zvezde protiv Jang Bojsa.
“Delije” zanima samo meč u utorak, “grobare” onaj u četvrtak od 19.00 časova, ali, zapravo, za Srbiju, odnonso srpski fudbal, krucijalna su oba susreta! Poznati po željama “da komšiji crkne krava” i jednu i drugi navijači protivniku žele “sve najgore u životu”, a ustvari, trebalo bi da zdušno navijaču za najvećeg rivala, jer od njega sutra mogu da imaju korist. Kako? Lepo…
Kladionica MaxBet nudi kvotu 3,00 na pobedu Partizana protiv Moldea.
Pored finansijske dobiti, koja je više nego korisna za život srpskih klubova, pa i vraćanje nagomilanih dugova, ono što je daleko važnije to su koeficijenti, ili bodovi koji klubovima iz naše zemlje mogu da donesu olakšicu u budućnosti. Recimo, već sledeće sezone.
Srbija je trenutno na 18. mestu rang liste UEFA, sa 22,5 boda. Ispred nje su trenutno Kipar, Grčka i Hrvatska. Dok Hrvati (Dinamo iz Zagreba ima zagarantovano mesto u LE, kao Crvena zvezda) i Kiprani (APOEL je već obezbedio bar Ligu Evrope) imaju dva tima “u igri” za grupnu fazu nekog takmičenja, Grci imaju čak tri (Olimpijakos, kao crveno-beli, igra plej-of za LŠ). Bitno je, dakle, da Srbija ostane konkurentna, da ima dva predstavnika u grupnoj fazi evropskih takmičenja, u kojima bi svaki bod, svaka pobeda, imali višestruku korist.
Pored toga što pobeda u Ligi šampiona, recimo, donosi 2.700.000 evra, remi 900.000 evra, daruje i bodove, važne da naša zemlja preskoči magičnu liniju broja 15. Jer, ispod 15. mesta na rang listi je – evropska bajka.
Onaj ko se nađe, recimo, na 15. poziciji, u narednoj sezoni može da računa na dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koji bi startovali od 2. kola kvalifikacija. Pored toga, donosi tri mesta u borbi za Ligu Evrope. Trećeplasirani tim (ili osvajač Kupa) krenuo bi od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, dok ekipe koje sezonu završe kao četvrti, odnosno peti, igraju od drugog kola kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.
Onaj ko se nađe “ispod crte” ili već 16. nema takve privilegije, pošto njegova zemlja ima samo jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, drugoplasirani tim kreće od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope… Put je, dakle, daleko komplikovaniji.
Zašto bi Zvezda morala da igra od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dve godine zaredom? Zašto bi dva srpska predstavnika kretala od starta kvalifikacija za Ligu Evrope, treći od drugog kola kvalifikacija za LE? Zašto, kada bi daleko jednostavnije bilo da uz zarađene bodove crveno i crno-belih u tekućoj sezoni Srbija, recimo, dođe do 15. pozicije na rang listi UEFA?
Neka neko posle svega ovoga kaže da želi da “komšiji crkne krava”…

The post Zašto je važno da Zvezda igra Ligu šampiona, a Partizan Ligu Evrope? appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS najavljuje Ajaksov meč, a šta je sa Zvezdom i Partizanom, ko će njih da prenosi?!

Izvor: Sportske.net, 26.Avg.2019

Javni servis je u dosadašnjem toku kvalifikacija prenosio većinu mečeva naših predstavnika u Evropi, da li će razočarati sad kada je najvažnije?..Ova fudbalska sedmica biće u znaku Crvene zvezde i Partizana i njihovih odlučujućih borbi za plasman u Ligu šampiona, odnosno u Ligu Evrope...Posle...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.