Žalgiris u istom problemu kao i Zvezda!

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris u istom problemu kao i Zvezda!

Neko će prekinuti neprijatan niz u Evroligi.

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju u izuzetno napornom ritmu, pošto su posle samo nekoliko sati odmora, krenuli put preko Frankfurta do Kaunasa, gde ih već u četvrtak očekuje utakmica 10. kola Evrolige sa Žalgirisom.

Ni na ovom meču trener Andrija Gavrilović neće moći da računa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na Džejmsa Gista, Stratosa Perperoglua, pa je istakao da ekipa mora da smogne dodatnu snagu ne bi li odigrala dobar meč.

"Naredna utakmica još jedna teška, dolazi nam ponovo u vrlo kratkom roku, nakon novog putovanja, i to protiv ekipe koja takođe ulazi u ovaj meč nakon tri uzastopna poraza u Evroligi. To znači samo jedno, moramo da budemo spremni i da odgovorimo na terenu na njihovu reakciju, jer će Žalgiris izaći sa ogromnim motivom i energijom na teren. Mi sa naše strane moramo da pronađemo rezerve i da odigramo dobru utakmicu odgovorimo našom energijom. U protokolu nam je 14 igrača, očekuje nas trening večeras nakon još jednog dugog puta, i nakon njega ćemo da odredimo sa kojim snagama ćemo izaći na teren u Kaunasu", rekao je trener Gavrilović.

Kapiten Zvezde Branko Lazić smatra da rival ima dodatan motiv.

"Sledeći protivnik je ekipa Žalgirisa, ekipa koja je zamalo napravila veliki preokret protiv Panatianikosa u utorak uveče. Sigurno da imaju veliki motiv i veliku energiju i želju da prekinu niz od tri poraza, uz to igraju na svom terenu, i u ovako kratkom roku to je prednost koja nije mala. Znamo odakle nam preti opasnost, ekipa ima dosta igrača iz prethodne sezone, imaju odličnu atmosferu u hali, ali sve će biti mnogo lakše ako budemo čvrsti i bez padova u igri", rekao je kapiten "crveno-belih".

Ovo će biti sedmi duel dva kluba u Evroligi, Žalgiris vodi sa 4-2 u pobedama, a u poslednjem duelu koji je igran u dvorani "Aleksandar Nikolić" Crvena zvezda je pobedila 77:65.

Ekipa Crvene zvezde u petak se vraća za Beograd, a utakmica u "Žalgirio Areni" igra se u četvrtak od 19 časova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.