Vučić o tenku, oklopnom vozilu i razgovoru sa Vukanovićem

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o "tenku", "oklopnom vozilu" i "razgovoru sa Vukanovićem"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govorio o "tenku", "oklopnom vozilu" i navodnom razgovoru sa fudbalerom Crvene zvezde Aleksom Vukanovićem.

On je potvrdio da je dva sata pre kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona izmedju Crvene Zvezde i Jang Bojsa u Beogradu pozvao Vukanovića, jer je pomislio da bi on mogao biti igrač odluke.

"Sedeo sam sa predsednikom Crvene Zvezde i palo mi je na pamet da bi Vukomanović mogao biti igrač odluke. Zamolio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam šefa Zvezde da nazove Vukomanovića, kojem sam rekao 'sine daj gol'“. On je kazao da će dati sve od sebe i dao je gol. Čestitam mu na tome"“, rekao je Vučić novinarima, a prenela je državna agencija Tanjug.

On je čestitao pobedu Zvezdi i poželeo mnogo uspeha u budućnosti, te dodao da je slučajno pogodio, kao što se svakome desi to nekada, kada nešto prognozira.



"„Marin je najbolji, svetska klasa, ali palo mi je na pamet da bi Vukanović mogao da reši utakmicu“
", rekao je Vučić, a preneo Tanjug.

Vučić je rekao da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivaja "tenka" ispred Marakane, isticući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

"Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime... Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji - to ne mogu", rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više voleo da je simbol Zvezde nesto drugo, li da o tome odlucuju navijci i oni su izabrali tenk.

Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao sto je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji jos podseća na prošla vremena.

Vučić je istakao i da oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, je samo nadograđeni kamion Tam od iverice, i pokazao njegovu sliku.



"To je to veliko oklopno vozilo koje je narusilo mir u nasoj zemlji
", rekao je ironično Vučić, napominje Tanjug, i pokazao fotografiju vozila.

On je Partizanu poželeo sreću večeras, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.