Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 08:25

Volters kritičan: Moramo bolje; Simonović: Nismo bili pravi iz objektivnih razloga

Košarkaši Crvene zvezde Nejt Volters i Marko Simonović izneli utiske posle teškog poraza od Albe u 5. kolu Evrolige

Imali su košarkaši Crvene zvezde posle dužeg vremenskog perioda nešto prostora za odmor i pripremu utakmice. Pauza izgleda nije bila dovoljno dugačka posle paklenog rasporeda i sedam utakmica u 17 dana. Nedostajalo je protiv Albe energije, novi kadrovski problemi su ponovo potresli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipu i u petoj rundi Evrolige je pretrpljen težak poraz od sastava iz Berlina (63:78). Šesti uzastopni.

Nejt Volters je uz Luku Mitrovića i Ognjena Kuzmića jedini bio raspoložen u Zvezdinoj ekipi. Amerikanac koji igra sjajno od starta sezone je protiv Albe ubacio 13 poena uz pet asistencija (indeks 14), ali se zbog izostanka Nikole Ivanovića prilično umorio i ostao bez goriva u finišu.

Teško mu je pao poraz i napominje da crveno-beli moraju mnogo bolje.

"Moramo da dobijamo utakmice kod kuće. Nismo dobro počeli, jurili smo ih čitavo drugo poluvreme i nismo uspeli da ih pritisnemo. Moramo da izvučemo pouke, čeka nas još puno važnih utakmica. Sledi nam gostovanje i moramo da igramo mnogo bolje".

Muči se Crvena zvezda sa povredama još od priprema. Novi peh zadesio je ekipu Dejana Radonjića pred samu utakmicu sa Albom - Ivanović se našao van stroja zbog zdravstvenih problema. Volters ipak smatra da to nije opravdanje.

"Svaki tim ima povrede, svi se sa time nose. Imamo dovoljno igrača koji mogu da igraju i moramo da igramo bolje. Bio je ovo jedan od naših najslabijih nastupa u sezoni. Imao još mnogo utakmica i prilika da se iskupimo i možda dođemo do par pobeda na strani".

Svestan je Amerikanac da ima vremena da se isprave "krive Drine", ali dodaje da ekipa mora da napreduje.

"Kada igramo dobro, možemo da dobijemo svakog. To smo već pokazali. Moramo da budemo konstantniji. Dosta momaka još traži ritam, ne šutira dobro... Mučili smo se i defanzivno u poslednjih nekoliko utakmica u ključnim trenucima. Još je rano, moramo da napredujemo".

Zadovoljan je svojim izdanjem protiv Albe, ali ne i ostatka tima.

"Trudim se da budem agresivan. Večeras sam odigrao dobro, ali nije i ceo tim, što je šteta, jer su navijači bili sjajni. Prošle sezone nije bilo navijača, tako da je lepo igrati pred njima i bilo bi lepo da smo odigrali bolje. Moglo je da bude jako zabavno".

Krivo mu je zbog navijača, ali ne krije da je bolji tim pobedio.

"Zvezda uvek ima dobru atmosferu. Nismo im ipak dali mnogo povoda za navijanje. Nismo uspeli da se približimo u drugom poluvremenu, bili su jednostavno bolji od nas".

Marko Simonović je bio jedan od igrača koji nisu uspeli da se upišu u listu strelaca. Tvrdi da iza poraza stoje kadrovski problemi.

"Jako teška utakmica za nas. Kao što znate imamo dosta objektivnih problema. Nismo trenirali zajedno kao ekipa, nedostaje nam igrača. Sad smo imali hendikep sa Nikolom, koji je jako bitan za naš sistem i to se odmah osetilo na rezultat. Mnogo je teško igrati kada vam je jedan od glavnih kreatora van ekipe. Činjenica je da se još tražimo kao ekipa, da pokušavamo da pronađemo hemiju. Ne mislim na drugarstvo, toga ne manjka, već na terenu. Hemiju, role, svako od nas pojedinačno i zajedno. Sigurno da će to doći, potrebno je vreme, bez obzira što smo svi igrali zajedno".

Alba je i šesti put uzastopno dobila srpskog šampiona. Potpuno je jasno da mu ne leži. Simonović ipak ističe da su gust raspored i problemi sa izostancima uticali na konačan ishod sedmog okršaja između sastava iz Berlina i Zvezde.

"Jako su atipični i nezgodni. Znali smo to. Izuzetno pametna ekipa. Dosta se kreću, utrčavaju, istrčavaju, šutiraju dosta za tri poena, imaju Sikmu koji je vođa i plejmejker ekipe. Dobije pas na postu i dosta ide preko njega. Mi nismo bili to što jesmo iz objektivnih razloga. Znate i samo kakav nam je raspored. Nije nimalo lako. Jedan-dva igrača ispadnu iz rotacije i nastane haos. Juče smo imali prvi put 14 igrača, bilo je neobično. Onda se desio taj hendikep sa Nikolom... Jako je teško... Sezona je duga, tek je počela, na kraju krajeva i ne treba sad da igramo najbolju košarku, već tamo negde od naredne godine, što i očekujem od ove ekipe. Idemo dalje".

Bilo je burnih reakcija zbog pojedinih sudijskih odluka.

"Postojala je prevelika energija i želja kod nas da pobedimo. Posle dužeg vremena smo se vratili u Pionir, puna hala, navijači su bili sjajni. Bilo je fenomenalno. Žao mi je što nismo uspeli da preokrenemo i dobijemo utakmicu. I onda malo i emotivno reagujemo, što je nekad objektivno, nekad nije. To je sve sastavni deo sporta".

Uz košarkaše Crvene zvezde su u petom kolu Evrolige bili i fudbaleri - Aleksandar Dragović i Miloš Degenek. Kao i njihov trener Dejan Stanković. Simonović ističe da im podrška iz fudbalskog kluba veoma znači.

"Kako ne znači, kad vidite tako jednu veličinu i aktuelnog trenera fudbalskog kluba... Borili smo se, dali sve od sebe, ali to nekad nije dovoljno. Nekad nedostaje jedna ukradena lopta, jedna ničija... Oni su odigrali fenomenalnu utakmicu. Pokrili su 90 odsto stvari u odbrani i napadu i apsolutno zasluženo došli do pobede".

Sledi duel sa Mornarom u Baru, koji je nanizao četiri poraza u ABA ligi.

"Mislim da će oni sigurno pokazati reakciju. Nema sumnje da nisu zadovoljni rezultatima. Mi idemo tamo da pobedimo utakmicu, to je jasno kao dan. Sutra da probamo da se oporavimo, posle sledi put. Imamo manje od 48 sati, ali tako je kako je".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.