Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki uspeh Zvezde i Partizana, ne i znak oporavka fudbala

Novinar Sport kluba Vladimir Novaković i novinar dnevnog lista Politika Aleksandar Miletić ocenili su u Novom danu da je ulazak fudbalera Crvene zvezde i Partizana u grupnu fazu takmičenja u Ligi Evrope veliki uspeh, ali ne i znak oporavka fudbala u Srbiji.

Izvor: N1

"Nisam siguran da se naš fudbal uopšte oporavlja, ali je nesvakidašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uspeh, nikada dve ekipe nisu igrale u istom trenutku u grupnoj fazi UEFA takmičenja. I od jednih i od drugih očekujemo da se bore za plasman dalje i to je veliki iskorak", rekao je Novaković.

Prema njegovom mišljenju, uzrok je da su oba kluba odlično kupovala i prodavala igrače.

On smatra da će Partizan bar protiv dva protivnika biti ravnopravan protivnik ili favorit. Kad je reč o Zvezdi, "kičma" tima su stranci i prema Novakoviću najvažnije je ih sačuva od onih klubova koji žele da ih odvedu do kraja prelaznog roka.

Novaković očekuje pune stadione na svim utakmicama u Beogradu, uključujući i dve reprezentativne.

Miletić kaže da rezultat Crvene zvezde i Partizana za njega predstavlja iznenađenje imajući u vidu "klimu u srpskom fudbalu".

"Provejava stalno priča o privatizaciji, o nesređenim odnosima, znamo o sivim eminencijama, uticajima navijača i raznih interesnih grupa na klubove, kako se finansiraju klubovi i koliki su dugovi, zašto su prazne tribine, nasilje na stadionima, nemamo ambijent kakav je na stadionima u Evropi", kaže Miletić.

Dodaje da kad ekipa vidi da može da igra u Evropi, promeni se način razmišljanja i na krilima uspeha postoji šansa za dalji dobar rezultat.

Košarkaši u borbi za medalju

Kad je reč o nastupu košarkaške reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, Miletić ocenjuje da se pokazalo da je neophodno imati strategiju za igrače koji dolaze iz NBA lige.

"Moglo se naslutiti, zna se kakve imaju ugovore i šta ti klubovi očekuju od njih. Nove okolnosti su u košarci, NBA će sve više diktirati, naša organizacija treba da bude mudra i da napravi strategiju za ubuduće kako bi znali mnogo ranije s kojim snagama možemo da igramo", smatra on.

Miletić ocenjuje da je ekipa kompaktna i da postoji uhodan sistem tri godine.

"Boriće se za medalju, nije bolja situacija ni u drugim reprezentacijama, poput Francuske i Španije. Jedino je razlika u odnosu na druge što je Teodosić pola tima i zbog njegovog odsustva se menja cela koncepcija tima", kaže on.

Novaković ocenjuje da će zbog odsustva igrača reprezentacija biti pod manjim pritiskom.

"Aleksandar Đorđević je kupio kredit i kao selektor i to umanjuje pritisak. S druge strane, Srbija ima veliki broj kvalitetnih igrača", smatra on.

Miletić smatra da bi Srbija, kad bi imala sve igrače na okupu, osvojila zlato. Kao favorite izdvaja, uz Srbiju, Španiju, Francusku, Litvaniju i, ako im kako kaže krene, Hrvatsku.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Fudbal

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sjajan primer - Zvezdin fudbaler se ne žali na umor, dosadno mu bez utakmica!

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2017

Dok su mnogi jedva dočekali prvenstvenu pauzu, to kod njega nije slučaj...Ranije vezista, a u poslednje vreme standardni štoper Crvene zvezde Damijan Le Talek u izjavi za klupski sajt priznao je da jedva čeka nastavak šampionata, kao i nastupe u Ligi Evrope, tvrdeći da mu naporni ritam četvrtak-nedelja...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.