Veliki preokret Zvezde u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki preokret Zvezde u Novom Sadu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Vojvodinu posle preokreta u Novom Sadu sa 3:2, u 25. kolu Super lige.

Zvezda ponovo ima šest bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala Partizan. Crveno-beli su lideri u prvenstvu sa 64 boda, dok je Vojvodina treća sa 54.

Vojvodina je odlično počela utakmicu i već posle devet minuta vodila 2:0. Novosadski klub je poveo golom Dejana Melega u petom minutu, a potom je Darko Puškarić povećao prednost. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ipak, Zvezda je odlično igrala u drugom poluvremenu i preokrenula golovima Damjana Le Taleka u 50, Ričmonda Boaćija u 61. i autogolom Puškarića u 70. minutu.

Fudbaleri Čukaričkog nisu nastavili niz od tri pobede u prolećnom delu sezone, pošto su na Banovom brdu igrali 1:1 sa Radom.

Iako je imao potpunu inicijativu, Čukarički je prvi primio gol, a strelac za Rad bio je kapiten Nikola Maraš u 21. minutu.

Čukarički je nastavio sa dobrom igrom, ali je u drugom poluvremenu uspeo samo da izjednači, pogotkom Nemanje Obradovića u 57. minutu.

Ekipa trenera Nenada Lalatovića se posle loše polusezone približava mestu koje vodi u plej-of Super lige. Sada je 10. sa 30 bodova, četiri manje od Spartaka koji je na osmom mestu. Rad je 12. sa 26.

Radnički iz Niša je vezao treću pobedu u prvenstvu, pošto je savladao Radnik u Surdulici sa 2:1. Javor je u Ivanjici pobedio Borac sa 2:0.

Božović: Hteo sam da podignem motiv igračima

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da zapravo nije imao nameru da ode ako ekipa izgubi od Vojvodine i istakao da je fudbal zanimljiv baš zbog utakmica kakva je bila današnja u Novom Sadu.

"Fudbal je zbog ovoga interesantan, zato što je čovek u jednom momentu na dnu, a u drugom na vrhu", rekao je Božović televiziji Arena posle utakmice.

Božović je uoči duela izjavio da će otići sa mesta trenera Zvezde ako ekipa izgubi u Novom Sadu. Upitan posle utakmice da li bi stvarno to učinio, Božović je odgovorio da ne bi.

"Ne bih. Samo sam hteo da podignem motiv igračima", kazao je Božović.

On je dodao da je igračima tokom pauze između dva poluvremena rekao da će "pobediti ako daju gol".

"Loše smo počeli, primili dva brza gola. Nismo praktično ni došli sebi. Vojvodina je imala još dve šanse posle toga, ali smo imali i mi dve. Rekao sam im na poluvremenu da ćemo pobediti ako damo gol", rekao je Božović.

Vojvodina je treća posle 25 kola Super lige sa 54 bodova.

Trener novosadskog kluba Dragan Ivanović rekao je da su njegovi ekipi "neshvatljivo pali" u drugom poluvremenu.

"Neshvatljiv pad u nastavku. Ne znam da li je pitanje karakter igrača ili dekoncentracije. Poremetio nas je prvi gol, mogli smo da se vratimo, ali smo promašivali. Žao mi je što nismo izdržali jer smo dobro igrali. Videćemo šta možemo da uradimo da bismo psihološki vratili ekipu", rekao je Ivanović.

Zvezda će u sledećem kolu dočekati Javor, dok će Vojvodina gostovati Metalcu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREOKRET ZVEZDE U NOVOM SADU: Autogolom do tri boda

Izvor: Večernje novosti, 08.Mar.2017

Crveno-beli u drugom poluvremenu nadoknadili zaostatak od dva gola i došli do veoma bitnih bodova Dva potpuno različita poluvremena Crvene zvezde u Novom Sadu i veliki preokret za tri veoma važna boda. Uspeli su izabranici Miodraga Božovića da nadoknade dva gola zaostatka iz...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.