Velika pobeda Zvezde u Bugarskoj!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 01:05

Velika pobeda Zvezde u Bugarskoj!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras Ludogorec u Razgradu 1:0 (0:0) u utakmici drugog kola F grupe Lige Evrope.

Fantastičan gol za pobedu postigao je Gelor Kanga u 64. minutu.

Reprezentativac Gabona "reprizirao" je sjajan pogodak od pre pet godina kada je u kvalifikacijama za Ligu šampiona takođe postigao gol u Bugarskoj.

Zvezdin trijumf dodatno dobija na značaju ako se uzme u obzir da trener Dejan Stanković zbog korona virusa nije mogao da računa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na četvoricu standardnih prvotimaca - Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Aleksandra Kataija.

Izabranici Dejana Stankovića napravili su možda ključan "brejk" i dodatno se učvrstila na prvom mestu grupe.

Zrelo, pametno i iskusno, nešto što je Zvezda zaradila u ovih pet godina u Evropi, čak i bez četvorice bitnih igrača kao što su Katai, Dragović, Degenek i Borjana, prvak Srbije je pokazao da i može da bude iznad ove situacije.

"Začinjene" i "duhovima prošlosti" na samo podsećanje na Ludogorec, iako su se od tada promenile mnoge stvari. Baš ove koje smo naglasili...

Bez drame, čak i pored velikog broja promašaja i stanja kada je mogla (morala) ranije da se završi utakmica, ali nije. Sve do pojave Gabonca.

Pokupio je jedan otpadak, oličen u tome što je Milan Pavkov nespretno promašio loptu, a Kanga je zakucao u gol.

Pre i posle toga su Mirko Ivanić i El Fardu Ben promašili po dve ozbiljne prilike, činilo se da bi mogla da usledi kazna, ali Ludogorec pošteno nije zapretio iz sopstvenih akcija.

Jedino je jedan kiks zapaženog kapitena Strahinje Erakovića mogao skupo da košta, omogućio je zicer Čiboti, ali je Zvezda imala sreće jer je lopta otišla tik pored stative.

Malo i sreće na kraju kada su se crveno-beli branili, iako su imali igrača više zbog isključenja Sisinja.

Zaslužene sreće. I veliki zalet za nastavak takmičenja, ali i mirniji put u Dansku u narednom kolu.

Neka se spremi Mitjilend. Zvezda jednim okom gleda ka nokaut fazi Lige Evrope.

U drugom meču grupe Braga je savladala Mitjiland 3:1.

Zvezda vodi na tabeli sa šest bodova, Braga ima tri, a Ludogorec i Mitjiland po jedan.

U narednom kolu, 21. oktobra, sastaju se Mitjiland - Crvena zvezda i Ludogorec - Braga.

Ovako je protekao tok utakmice:

95. minut - Kraj meča, velika pobeda Zvezde u Bugarskoj! Iako desetkovana koronavirusom, Crvena zvezda je uspela da dođe do velike i značajne pobede nad Ludogorecem u Razgradu - 0:1.

90. minut - Igraće se još pet minuta. Toliko je Brisar produžio.

86. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Stanić se povredio i zamenio ga je Krstičić, dok je Živković ušao umesto Bena.

81. minut - Žuti karton i za Stanića. Preoštro je startovao na 17 metara od gola i opomenut. Despodov je imao dobru poziciju, ali je iz slobodnjaka pogodio živi zid.

80. minut - Ogroman kiks Erakovića nije kažnjen! Kratku je loptu vratio Popoviću, Čibota je izleteo, prosledio loptu pored golmana Zvezde, ali je ona prošla tik pored stative. Najbolja prilika za Ludogorec na meču.

77. minut - Ludogorec ostaje sa igračem manje! Zbog fula nad Pavkovom, Sisinjo dobija drugi žuti karton i završava utakmicu pre njenog kraja. Još jedan detalj koji ide u prilog igračima srpskog tima...

76. minut - Ben promašio zicer. Mogao je sve da reši. Pavkov je skočio i idealno mu namestio zicer, ali je Ben ponovo loše primio loptu i pogodio pravo golmana.

75. minut - Pokušaj Pavkova. Otvorila se kontra, Pavkov je uzeo loptu i odmah šutirao. Pravo u golmana.

70. minut - Stanić umesto Kange. Gabonac je bio ubedljivo najbolji igrač na terenu, čak i pored gola. Verovatno izlazi zbog žutog kartona.

67. minut - Prečka! Pogađa je najagilniji igrač Ludogoreca Bernar Tekpetej. Sjajno je gađao, prebacio Popovića, ali je lopta završila na prečki i daleko se odbila u polje.

64. minut - GOOOL!!! Vodi Zvezda! Projektil Gelora Kange! Sačekao je jednu odbijenu loptu na rub šesnaesterca i snažnim udarcem zakucao loptu u gol. Otprilike sa slične pozicije kao pre pet godina baš protiv Ludogoreca, s tim da je tada plasirao. 0:1!



58. minut - Pavkov na terenu. Ušao je umesto Dionija. Slaba partija Francuza.

52. minut - Varnice. Tekpetej je napravio faul pre nego što je izgubio loptu od Sanoga. Međutim, Sisinjo je hteo da ga prekoči dok je ležao, što je iznerviralo Sanoga i poput bika ga je glavom bacio. Sisinjo je zaradio žuti karton.

50. minut - Lep trk i loš finiš Ivanića. Dobra dubinska lopta Bena za Ivanića, koji je imao puno prostora po levoj strani ali je ulaskom u šesnaesterac izgubio snagu, spetljao se i na kraju izgubio loptu, pa je dobra prilika tako i propala.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Karton i Kangi. Gabonac se iznevirao što sudija Brisar nije mu dosudio slobodan udarac posle igranja rukom jednog defanzivaca Ludogoreca na njegov udarac i odmah ga je Francuz kaznio za protest.

41. minut - Ponovo Zvezda u naletu. Ovoga puta je Kaga iz sredine uputio sjajnu loptu za Bena po desnoj strani, ovaj lepo primio i uputio centaršut ka golu, ali na drugoj strani nije bilo nikog od njegovih saigrača.

36. minut - Dobar udarac Dionija. Presing Rodića na sredini terena naterao je domaći tim na grešku, lopta je došla do Luisa Dionija koji je šutirao snažno sa nekih 30 metara, ali Kahlina je bio na mesti i odbio ju je.

32. minut - Dioni slabo glavom. Gobeljić je dobro centrirao, a Dioni slabo zahvatio loptu glavom u duelu sa jednim čuvarom. Bolja igra crveno-belih u ovom periodu.

27. minut - Nova velika šansa za Zvezdu! Ponovo ju je spremio nakon što je oduzeo loptu i asistirao Benu, ali je ovaj loše primio loptu pred zicerom. Na kraju je šutirao u spoljni deo mreže. Najbolja šansa na utakmici do sada.

25. minut - Ivanić propustio da dovede Zvezdu u vođstvo! Rodić je video usamljenog Ivanića i njegov trk, idealno ga uposlio, ali je MIrko promašio loptu na samo sedam/osam metara od gola Ludogoreca. Bila je to sjajna prilika.

19. minut - Polukontra Zvezde i pokušaj Ivanića. Jedna polukontra po desnoj strani srpskog predstavnika išla je preko Dionija, koji je lepo ostavio loptu Ivaniću, koji se potom uputio ka golu i pokušao udarcem sa 25-30 metara, ali je bio prilično neprecizan.

13. minut - Dioni je "požuteo". Rano je dobio žuti karton.

9. minut - Sada Ludogorec pretio. Probio je po desnoj strani Tektpetej čuvara Pankova, spremio šansu Gonkalvešu, ali je ovaj pogodio Sotirijua na samo nekoliko metara od gola. Sreća za Zvezdu.

6. minut - Opasan napad Zvezde. Ivanić i Rodić su kombinovali na levoj strani, a levi bek oštro centrirao ka Dioniju. Bio je prazan gol, ali je Plastun intervenisao u poslednjem momentu.

2. minut -Odmah velika šansa za Ludogorec! Jedna duga lopta je preletela kompletnu odbranu Zvezde, Santana je bio brži od svih, golman Popović neodlučan da izađe, ali je uspeo da mu odbrani udarac.

Počeo je meč.

Sastavi timova za večerašnji meč:

Ludogorec: Kalina - Sisinjo, Plastun, Verdan, Pinas - Bađi, Gonkalves - Tekpetej, Santana, Sa - Sotiriu.

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo, Srnić - Ben, Kanga, Ivanić - Dioni.

Crveno-beli u ovaj meč protiv dobro poznatog rivala ulaze nakon trijumfa u prvom kolu protiv Brage (2:1).

Međutim, problem treneru Dejanu Stankoviću pravi i atmosferu remeti situacija sa povredama i slučajevima zaraze koronavirusom.

Zbog toga će meč propustiti standardni prvotimci Milan Borjan, Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović i Miloš Degenek, te će kombinovani sastav biti na velikim iskušenjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.