Uživo, prvo polufinale: Crvena zvezda - Mega Vizura 58:46

Izvor: Blic, 08.Jun.2014, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, prvo polufinale: Crvena zvezda - Mega Vizura 58:46

Košarkaši Crvene zvezde i Mega Vizure igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa Superlige od 20 časova, a taj duel iz Pionira možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Na poluvremenu su crveno-beli vodili sa 43:34, a u toku je treća četvrtina.

Treća četvrtina u toku

Tek na isteku 22. minuta mrežica se zatresla zbog prolaska lopte kroz obruč, a to je uradio najpre Varda na jednoj, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gorostasni i do tada ne baš primetni Marjanović na drugoj strani terena, pa je igra konačno mogla da počne. A počela je atraktivnim zakucavanjem Blažiča za "+11".

Zonska odbrana koju je do tada Zvezda koristila promenjena je u "čovek na čoveka", a i u takvoj postavci igre domaćin se solidno snalazio, kako zbog svojih ofanzivnih rešenja, neretko i kontri, tako i zbog činjenice da je Mega nastavila da promašuje sa distance, pogodivši samo dve trojke iz 15 pokušaja.

Stiglo se tako do 53:40 polovinom treće deonice, kada je ponovo usledio priličan broj rastrzanih akcija, greške u dodavanjima ali i vrlo agresivne odbrane. Uz to, i publika, koja je mahom ćutala, ponovo je "uzela na zub" Ratka Vardu, vređajući ga prilično što se i nije baš odrazilo na njegovu igru.

Druga četvrtina: Borba dve zone i igra na mahove

Puna dva minuta šuteri su bili neprecizni, a za razliku od Megine zone, koja nije delovala impresivno, Zvezdina je naprasno postala "bušna kao sir", što je Varda iskoristio da sa dva zakucavanja primakne tim trenera Dejana Milojevića na 26:21 pre nego što je Lipovij razgalio "delije" svojom trojkom.

Međutim, kako se razigrao i Miljenović, a i Novica Veličković, pre svega u odbrani, prilazak Mege na 29:25 u 14. minutu naterao je trenera domaćih, Radonjića, da zatraži predah. A to je urodilo plodom, jer su posle tajmauta poentirali najpre Katić iz pozicionog napada, a onda je i posle njegove asistencije Dragićević pogodio sa distance, vrativši "+9" domaćinu polovinom druge deonice. A onda, novi rafal Lazića, i tada nepogrešivog, koji je do 14 datih poena stigao šutirajući trojke 4/4, što je omogućilo Zvezdi da dođe do 40:27 pre novog prodora i novog pogotka Miljenovića.

To spretno prolaženje kroz sredinu odbrane crveno-belih kao da je podiglo moral ekipi Mega Vizure, pa je potom nešto slično izveo i Krstić, posle čijeg je dodatnog slobodnog bacanja semafor pokazivao 40:32 u 17. minutu.

Poluvreme je završeno rezultatom 43:34 za domaćine, ali i uz mini-reviju promašaja oba suparnika, ali i veliku borbenost pri borbi za skok u napadu, što je oko 3.500 navijača umelo da nagradi aplauzima.

Lazić je ubacio 14 poena, uz samo jedan promašaj, osam je dao Raško Katić, dok je kod Mege odskočio Ratko Varda sa 12 poena, četiri više od Miljenovića koji je imao i četiri asistencije.

Prva četvrtina: Raspucani Lazić načeo goste

Oba tima su pokušala da rano uspostave dominaciju u reketu, Varda je tako iz drugog pokušaja doneo početnu prednost Megi, a posle Zvezdinih promašaja, njen prvi realizovani napad došao je iz kontre, i to zakucavanjem Blažiča.

Novim pogotkom Varde pod košem, a onda i njegovom trojkom, gosti su vratili prednost na startu meča, stigavši do 3:7. Uzvratila je ekipa trenera Dejana Radonjića svojom mini-serijom, koju je završila trojka Nelsona za 8:7.

Rasplasmala se tada borba, a podigla brzina igre, pa je Zvezda posle novog a kratkotrajnog vođstva suparnika, u čijim je redovima Varda i dalje bio dominantan, trojkom Lazića stigla do 13:10, pre nego što je Krstić na isti način poravnao rezultat.

Branko Lazić se tada razigrao, ubacio je nedugo posle prve i drugu trojku, a svoju odličnu minijaturu, u kojoj nije imao promašaj, upotpunio je još jednim pogotkom, te je uz osam poena za samo dva minuta doneo crveno-belima 20:15. Kada su mu se, posle kontri, priključili Katić, a onda i Dženkins, Zvezdina prednost narasla je na 24:15 pred kraj prve četvrtine.

Uoči duela

Ovo je šesti međusobni ovosezonski okršaj ova dva tima, četiri puta su slavili crveno-beli (dva puta u ABA ligi, jednom u Superligi i u finalu Kupa Radivoja Koraća), a jednom puleni Dejana Milojevića, krajem maja, kada su Zvezdi naneli prvi poraz u domaćem šampionatu.

Mega će u ovom meču igrati bez Vasilija Micića i Nemanje Dangubića, koji su zbog obaveza prema sponzoru (Adidas) morali da odu u Trevizo na Euro kup i saigračima će se priključiti u utorak.

Prvi polufinalni par čine Partizan i kragujevački Radnički, a crno-beli su u subotu poveli sa 89:81 za 1:0 u seriji, koja se igra na dve pobede.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.