Uživo, finale Kupa: Crveno-beli nadoknadili -18, Zvezda - Mega Vizura 49:44!

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, finale Kupa: Crveno-beli nadoknadili "-18", Zvezda - Mega Vizura 49:44!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Mega Vizure od 20:30 u hali Pionir igraju finale Kupa Radivoja Koraća, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Poluvreme je završeno rezultatom 42:42, iako je Mega Vizura početkom druge deonice imala 18 poena prednosti.

Na putu do finala, Zvezda je kao branilac titule najpre pobedila Borac sa 81:62, a onda posle prave drame sa 82:78 kragujevački Radnički. Mega je, sa druge strane, u četvrtfinalu eliminisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Crnokosu iz Kosjerića pobedivši je sa 88:76, a onda je u polufinalu rezultatom 93:85 pao FMP, tim iz Železnika koji je prethodno savladao ekipu Partizana.

Pred početak utakmice, zagrevao se i centar crveno-belih Boban Marjanović koji je propustio meč protiv Radničkog zbog zdravstvenih problema, ali u prvom poluvremenu nije ulazio u igru

Treća četvrtina je počela

Drugo poluvreme je otpočelo poenima Nemanje Radovića, za novo vođstvo Mega Vizure, 42:44, ali su potom Dženkins i Katić doneli prednost Zvezdi, koja je na 49:44 otišla Dženkinsovom trojkom posle sjajne asistencije Micića koju njegov saigrač Radović nije iskoristio za pogodak.

Strasti su tada uzavrele, pa je Varda ramenom poslao Raška Katića na parket, što je bilo više nego dovoljno da ga "delije" izvređaju, uz nekoliko bačenih upaljača ka terenu.

Druga četvrtina: Zvezdina zona za preokret i izjednačenje posle "-18"

Tamo gde je stao u prvoj četvrtini, koja je okončana njegovom trojkom iz zvuk sirene, Nikola Jokić je nastavio u drugoj, a njegov pogodak za nastavak serije na čak 13:0 doneo je Mega Vizuri vođstvo od 15:33.

Zvezdin prelazak na zonsku odbranu konačno je počeo da donosi ishode akcija rivala koji su se svideli "delijama", no u napadu i dalje nije išlo, pa je zaustavljanje suparničkih - donelo samo prilazak na 20:33 pogocima Katića pre nego što se borba rasplasmala a tribine "proključale" od podrške crveno-belima.

Upravo je na krilima gromoglasne podrške Zvezda zaigrala borbenije, a Milojevićeva ekipa ušla u seriju grešaka koja je "domaćinu" donela prilazak na 29:37 posle Dženkinsovog prodora. Probao je tada trener Mega Vizure da povratkom Vasilija Micića u igru, a i promenom sistema u odbrani da zaustavi nalet rivala, no on nije prestajao. Ako ne bi išlo Nelsonu, ubacivao bi Blažič, ako bi se desio promašaj, usledio bi skok u napadu, pa je Zvezda uz grmljavinu za tribina prišla na "-4", 36:40, u 17. minutu.

Ni Milojevićev tajmaut nije uspeo da prekine juriš crveno-belih po izjednačenje, do kog su došli pogotkom Katića za 40:40, čime je završena serija Crvene zvezde Telekom od 25:7 za nepunih osam minuta igre.

Nerešenim rezultatom se i završilo prvo poluvreme (42:42) u kome je Blažić deset od svojih 12 poena dao u drugoj deonici, u kojoj je Dženkins dao svih svojih osam poena, dok je najefikasniji igrač Mega Vizure bio Jokić sa deset.

Prva četvrtina: Mega šou - presing, brzina, raznovrsnost za "+16"!

Mega Vizura je odlično otvorila utakmicu, sa dva uzastopna pogotka reprezentativnog plejmejkera Vasilija Micića, što je uz zonski presing donelo prednost od 4:7. To što je Nelson izjednačio trojkom nije usporilo ekipu trenera Dejana Milojevića, koja je preko Ratka Varde, koji je poentirao pokraj Raška Katića, vratila prednost - 7:9.

Tada se razigrao Nelson, čijim je petim poenom na meču Zvezda izjednačila, a nedugo zatim i povela, pre nego što je Micić bio precizan sa linije penala, a onda presingom uspeo da osvoji loptu, ne i da poentira.

Videlo se već tada da presing po celom terenu pravi velike probleme favoritu, a ekipi trenera Dejana Radonjića nije išlo ni u defanzivnim zadacima, jer su prodori Dangubića, dobra igra Varde i raspoloženi Micić omogućili Megi da povede sa 13:18 kada je Zvezda, za samo sedam minuta, po četvrti put izgubila loptu.

Ta prednost je narasla na 15:31 kada se razigrao Nikola Radović u napadu, a njegov imenjak Jokić u odbrani, dok Radonjić do kraja deonice nije reagovao traženjem tajmauta iako je bilo evidentno da njegovoj ekipi maltene ništa nije polazilo za rukom, za razliku od rivala koji je nastupao kao u transu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo, finale Kupa: Crveno-beli nadoknadili "-18", Zvezda – Mega Vizura 52:45!

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Mega Vizure od 20:30 u hali Pionir igraju finale Kupa Radivoja Koraća, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Poluvreme je završeno rezultatom 42:42, iako je Mega Vizura početkom druge deonice imala 18 poena prednosti.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.