Uživo: Zvezda povela iz penala, Rad opet sa igračem manje, šansu dobio Savićević

Izvor: Blic, 03.Mar.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Zvezda povela iz penala, Rad opet sa igračem manje, šansu dobio Savićević

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde igraju na Vračaru meč 17. kola Jelen superlige. Iako je Rad otvorio utakmicu šansama, Zvezda je povela u 45. minutu, kada je Kasalica zbog nesporazuma odbrane "građevinara" uspeo da iznudi penal, a isključen je golman Kljajić. Kapiten gostiju Nenad Milijaš materijalizovao je najstrožu kaznu za 1:0.

Za domaći tim na teren su istrčali Kljajić, Ćirković, Leković, Vitas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vico, Adamović, Gnjatić, Raspopović, Pršo, Perović i Đurđević.

Sastav Crvene zvezde na meču čine Bajković, Mikić, Pantić, Petković, Mladenović, Garido, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica i Mudrinski.

Janković je ovaj put šansu dao Luki Milivojeviću, koji je negodovao zbog ostanka na klupi protiv Javora. Tada je šansu dobio i iskoristio Vukan Savićević, a trener je odluku obrazložio lošim stanjem terena na Marakani. Kao i tokom cele jeseni, Mladenović je ponovo na poziciji levog beka.

Već u prvih pet minuta Zvezda je pokušala da dubinskim loptama uposli Mudrinskog, a odbrana je u dva navrata ispala. Adamović je izašao "1 na 1" na Bajkovića i prebacio prečku, samo dva minuta kasnije Đurđević je spoljnom uputio nezgodan udarac i poslao loptu tik iznad Bajkovićeve ruke i gola.

U nastavku, već viđen scenario na utakmicama Crvene zvezde - pokušava se iz prekida, koje je ovaj put umesto Milijaša izvodio Darko Lazović, odbrana stoji previsoko, a ofsajd zamke često ne uspevaju.

Posle jednog centaršuta Zvezdine "osmice" iz slobodnog udarca, golman Kljajić se sudario sa saigračem Ćirkovićem, nakon čega mu je ukazivana pomoć pet minuta zbog pucanja arkade.

Kljajić je u 42. minutu završio utakmicu, ali ne zbog povrede, već zbog, čini se, prestrogog isključenja kada je skrivio opravdano dosuđeni penal. Krivicu snosi i prespori Vico, koji je propustio priliku da zagradi Kasalicu ili proba da interveniše. Zvezdin krilni igrač je dobio loptu u šesnaestercu, proturio pored golmana koji je podmetnuo nogu i iznudio najstrožu kaznu.

Penal je uspešno izveo Milijaš, a među stativama našao se mladi Aleksandar Jovanović, koji je ušao u igru umesto Prša. Kivan je bio trener domaćih Nikolić na sudije zbog odluka, zamenio je i Vica Jagodićem, a prvo poluvreme produženo je za čak devet minuta zbog pauze za ukazivanje pomoći Kljajiću. U tom periodu Zvezda je imala više šansi nego tokom prvih 45 minuta. Milivojević i Mudrinski su sa oko 11 metara glavom prebacili loptu preko prečke, Milijaš je to učinio snažnim udarcem sa distance.

U 52. minutu Zvezda je imala odličnu priliku kada je Milijaš odložio loptu Mudrinskom na desni bok, ali napadač nije uspeo da savlada rezervistu među stativama Rada udarcem po zemlji u dalji ugao.

Mikić je mesto na terenu ustupio Vešoviću, nastavila se terenska inicijativa, a Kasalica je dobio žuti karton za loš pokušaj iznuđivanja penala. U 60. minutu, Savićević je dobio šansu umesto defanzivno orijentisanog Luisa Garida.

Povezane vesti: Nikolić: Pokušaćemo da zaustavimo nalet Zvezde, jedan detalj će odlučiti Trening Zvezde zatvoren za javnost "Večiti" bi da naplate dugove: Rad i Zvezda u derbiju, Partizan protiv Donjeg Srema Sukob navijačkih frakcija koštao Partizan 500.000 dinara i dva gostovanja bez publike Fudbalski savez: Partizan da preuzme odgovornost i reši problem sa navijačima

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Rad izjednačio sa igračem manje!

Izvor: Blic, 03.Mar.2013

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde igraju na Vračaru meč 17. kola Jelen superlige. Iako je Rad otvorio utakmicu šansama, Zvezda je povela u 45. minutu, kada je Kasalica zbog nesporazuma odbrane "građevinara" uspeo da iznudi penal, a isključen je golman Kljajić. Kapiten gostiju Nenad Milijaš materijalizovao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.