Uživo: Vrlo zanimljiv meč na „Marakani”, Zvezda - Čukarički 0:1!

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Vrlo zanimljiv meč na „Marakani”, Zvezda - Čukarički 0:1!

Fudbalere Crvene zvezde ovog popodneva čega najveći izazov od početka sezone, pošto im na stadionu „Rajko Mitić” gostuje Čukarički u derbiju 5. kola Superlige Srbije, a dešavanja sa ovog susreta čiji je početak zakazan za 19 sati možete uživo pratiti uz „Blicsport”. Na poluvremenu gosti sa Banovog brda vode sa 0:1.

Iako su među glavnim favoritima za titulu, ni Zvezda ni Čukarički nisu dočekali međusobni duel u najboljoj formi, ali su oba tima uspela u prošlom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kolu da ostvare pobede nad gradskim rivalima, crveno-beli protiv Voždovca (2:3), a belo-crni protiv OFK Beograda (1:0).

Drugo poluvreme u toku: 0:1

Početak drugog poluvremena se igrao na sredini terena, između dva šesnaesterca, a prvu priliku u nastavku imao je Čukarički u 53. minutu, kada je Matić izveo slobodan udarac sa nešto više od dvadeset metara, ali je to uradio prilično neprecizno, pa Rajković nije morao da reaguje.

Prvo poluvreme u toku: 0:1, odigrano 42 minuta

Meč je počeo, i to po prilično oštećenom terenu, koliko to može da vam dočara i ovaj snimak zabeležen tokom prenosa TV Arena Sport.

Prvi šut na utakmici uputio je Plavšić u petom minutu, posle „skraćenog kornera”, koji je izveo Luis Ibanjez. Loptu je iz šesnaesterca iz drugog pokušaja izbacila odbrana Čukaričkog, ali samo do Plavšića, koji je međutim jako loše šutirao sa dvadesetak metara i poslao loptu visoko preko gola.

Plavšić se našao u centru pažnje i u devetom minutu, pošto je oduzeo loptu na sredini terena, a onda se stuštio po levom krilu i ostavio loptu Stojanoviću. Imali su crveno-beli kontru „četiri na tri”, ali je Vered ušao previše desno, pa je njegov šut lako izblokirao Stevanović i poslao loptu u korner.

Novajlija Plavšić pokazao je u 15. minutu deo svog dribling-repertoara, pa iako nije baš uspeo da uradi nešto konkretno na levom krilu, jer je bio dobro "pokriven", svojim prvim potezima je nagovestio da bi mogao da bude solidno osveženje Zvezdinog veznog reda. Sa druge strane, borbeni "brđani", uz tandem braće Srnić, uspevali su da često prenesu zbivanja na suparničku polovinu terena, gde su i sa šestoricom pokušavali da ugroze gol Rajkovića. A kada su to prvi put i uradili - mrežu Zvezde su zatresli.

Poruka „delija

Navijači Crvene zvezde tokom prvog poluvremena uputili su poruku javnosti sledeće sadržine: „Svima onima koji tvrde da delije uzimaju pare od kluba želimo iste tolike mesečne prihode! Iskrena ljubav nema cenu, to razume samo onaj ko zna da voli”.

Igrao se 19. minut kada je Mandić sjajno dobio loptu od Dragoljuba Srnića, na desnom krilu je pobegao Ibanjezu, a onda je ubacio na ivicu peterca odakle ju je Slavoljub Srnić zakucao u gornji deo gola Crvene zvezde za 0:1 na semaforu. Nekadašnji fudbaler crveno-belih nije želeo da slavi taj pogodak, samo je mahnuo rukama svojim saigračima.

Malo je falilo da Čukarički dođe do nove velike prilike, pošto je Vukašin Jovanović napravio veliku grešku i loše dodao loptu Plavšiću, pa je Pavlović uspeo da je oduzme, a potom umalo i pretrči 19-godišnjeg štopera i tako istrči sam pred Rajkovića, ali je u poslednjem trenutku Jovanović uz pomoć Pavićevića ipak uspeo da oduzme loptu, i ovog puta je sigurnije prosledi napred.

U 31. minutu veliku priliku imala je Crvena zvezda da izjednači, pošto je Pavićević poslao sjajnu dugu loptu, a Vieira je prihvatio na šesnaest metara. Stevanović je izašao sa gol linije, kako bi mu skratio ugao, što je Portugalac video te je pokušao da ga lobuje, ali je to loše izveo. Već u sledećem napadu Čukarički je odgovorio sličnom akcijom kao kod gola, ali je ovog puta lopta posle centaršuta završila kod Igora Matića, koji je šutirao sa 14 metara malo preko prečke, pa je ostalo 0:1 za belo-crne.

Pokušavali su posle toga gosti malo da uspore tempo igre, sa čime se borbeni Idan Vered nikako nije slagao. U 37. minutu je uspeo da oduzme loptu Pjasentinu, ali je Ranđelović sjajnim startom ipak nekako sprečio Izraelca da dođe u priliku za šut.

U sledećem napadu ponovo se Verad našao u centru pažnje, pošto se novom dobrom solo-akcijom našao u poziciji da centrira, ali Vieira nije mogao da se izbori za loptu pored Ranđelovića.

Nastavila je Zvezda sa inicijativom, dok je Čukarički svoju šansu čekao iz kontra napada, ali do kraja prvog poluvremena samo jednu priliku, u 44. minutu, kada je Luis Ibanjez šutirao iz slobodnog udarca, ali se lopta od živog zida odbila u korner, pa je tako poluvreme završeno rezultatom 0:1 za „brđane”.

Uoči meča

Oba kluba bi eventualnim trijumfom večeras malo umirili svoje navijače posle ranih eliminacija u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a Čukarički će imati nešto teži posao, jer je tokom prethodne nedelje ostao bez dva prvotimca Darka Brežančića, koji je potpisao za AZ Alkmar, i Nikole Stojiljkovića, novog fudbalera Brage.

Uoči meča, crveno-beli su u "fan zoni" ponudili najmlađim navijačima da se ispred zapadne tribine igraju "kockice" ili se fotografišu na panou na kome je prikazan Luis Ibanjez.

Da će domaći imati solidnu podršku na ovom susretu, govore i scene od 18.30, kada je ispred blagajne najvećeg stadiona u Srbiji bila primetna prilična gužva.

Ono što će "delije" svakako moći da vide na ovom meču je novajlija Srđan Plavšić, koji je dan posle potpisivanja za Zvezdu uvršten u njen prvi tim.

Uoči samog meča, nekoliko navijača držalo je nesvakidašnji transparent, očigledno dajući podršku prijatelju. Na toj nekoliko metara velikoj poruci pisalo je "Ivana, udaj se za mene!".

POLUVREME Crvena zvezda - Čukarički 0:1

Strelac: Slavoljub Srnić u 19. minutu

Beograd - Stadion: „Rajko Mitić”

Žuti kartoni: Ranđelović (Čukarički), Ostojić (Čukarički)

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

FK Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković - Petković, Jovanović, Pavićević, Ibanjez - Kovačević, Grujić - Vered (od 51. Katai), Stojanović, Plavšić - Vieira

FK Čukarički (4-2-3-1): Stevanović - Ostojić, Ranđelović, Pjasentin, Stojković - Regan, D. Srnić - S. Srnić, Matić, Mandić - Pavlović

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.