Uživo: Neko će doživeti prvi poraz, Crvena zvezda - Olimpija 30:25

Izvor: Blic, 11.Okt.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Neko će doživeti prvi poraz, Crvena zvezda - Olimpija 30:25

Dve neporažene ekipe sastaju se u trećem kolu ABA lige, a duel košarkaša Crvene zvezde Telekom i Olimpije možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Crveno-beli su ostvarili dve ubedljive pobede od početka sezone protiv Levskog i Cibone, koju je savladala i Olimpija, kao i Cedevitu.

DRUGA ČETVRTINA

Domaćin je na krilima nemačkog centra uzvratila serijom 10:2 za 24:19 u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je imao pomoć od Dangubića i Dženkinsa, dok je Tejić iz pogodio iz odbojke posle skoka u napadu.

I jedni i drugi su dosta grešili, pa su već do 18. minuta imali po 10 izgubljenih lopti, što govori o kvalitetu meča. Kalinić je upravo posle ukradene lopte došao do dva plus jedan, Mitrović je ubacio trojku, a Begić zakucao na uručivanje Salina i smanjio na 30:25.

PRVA ČETVRTINA: Zvezda ispustila prednost u finišu

Trener Zvezde Dejan Radonjić odlučio se na startu za petorku: Vilijams, Dženkins, Kalinić, Mitrović i Marjanović, dok za goste iz Ljubljane od početka igraju: Marinović, Murić, Salin, Nikolov i Begić.

Posle uvodnih promašaja na obe strane Vilijams je ubacio trojku, a Marjanović zakucavanjem popravio promašaj Dženkinsa iz kontre za 5:0. Marinović je doneo prve poene Olimpiji, da bi Vilijams odlično iskoristio prostor koji mu je blokom napravio prostor da položi za 9:2.

Zatim je Kalinić istrčao kontru, ali je lopta ispala iz koša nakon njegovog polaganja i izostala je dvocifrena prednost. Od tada su gosti mnogo bolje zaigrali i preko raspoloženog Dina Murića smanjili na 10:8.

Kaliniću ništa nije polazilo za rukom, loše se snalazio pod košem rivala pa se preselio na klupu. Cirbes je sa četiri vezana poena čuvao prednost crveno-belih, ali je Olimpija serijom 0:5 koju je zaključio Murić trojkom za preokret 14:17 na kraju prve četvrtine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.