Uvalin trener KK Crvena zvezda

Izvor: Politika, 07.Jul.2010, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvalin trener KK Crvena zvezda

Mihailo Uvalin zamenio Aleksandra Trifunovića, što je 11. rokada u poslednjih devet sezona na Malom Kalemegdanu

Iako u očekivanju stečajnog upravnika, deo uprave Crvene zvezde koji nije podneo ostavku ne sedi skrštenih ruku.

Za razliku od prošle sezone i uprkos teškoj situaciji, na Malom Kalemegdanu su odlučili da probleme vezane za ekipu rešavaju od „glave”, pa je prva odluka da se imenuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << šef stručnog štaba.

To nije Aleksandar Trifunović koji je Zvezdin probušen brod uspeo da dovede do NLB luke i bio prva opcija, već nešto mlađi zvezdaš Mihailo Uvalin (39).

Generalni menadžer „crveno-belih” Mirko Pavlović istakao je da do nastavka saradnje sa Trifunovićem nije došlo jer klub nije mogao da pruži bilo kakve garancije u pogledu sastava tima, kao i finansijsku podršku, ali da je u dogovoru sa nekadašnjim saigračem izbor pao na Uvalina koji je najveći deo karijere proveo na Malom Kalemegdanu.

Pored rada sa mlađim kategorijama u nekoliko navrata je bio asistent trenerima prvog tima, a samostalno je vodio makedonski Žito Vardar, Insbruk, belgijski Ostende (osvojio titulu u superkup), Mega Ishranu i poljski Palpak.

– Nismo želeli da ponovimo greške iz prošlosti kada se kasnilo sa pronalaženjem trenera i tako ulazilo u cajtnot pri formiranju tima. Odluku smo doneli uz Trifunovićevu saglasnost, a s njim se privremeno rastajemo s željom da bude na čelu Zvezde u nekoj stabilnijoj budućnosti. Da nije bilo njega ne bi bilo ni budućeg projekta u koji Zvezda sada ulazi. U možda najtežoj sezoni u istoriji uspeo je da izdrži sve udare i osigura igranje u regionalnoj ligi, omogućio nekim novim klincima da u jednom dobrom programu nose crveno-beli dres – naglasio je Pavlović.

Dogovor sa novim trenerom brzo je postignut, a za koji dan će Uvalin i zvanično biti predstavljen javnosti. Bez obzira na činjenicu da je „pelcovan” zvezdaš, treba poštovati entuzijazam mladog trenera koji se latio zadatka koji pre liči na „ćorava posla”. Uvalin važi za velikog radnika, izuzetno posvećenog košarci i uz ostale kvalitete sposobnog da odgovori izazovu.

– Potreban nam je talentovan i ambiciozan trener , a Uvalin stručnošću i sistematičnošću ispunjava sve kriterijume. Uz to je zvezdaš koji je godinama sticao znanje uz velika trenerska imena, a dokazao se i u inostranstvu. Drago nam je što se vraća u svoju kuću – rekao je Mirko Pavlović.

Novi trener nema prostor za manevar jer Zvezda praktično bez igrača pod ugovorom jer su i oni najmlađi zatražili raskid zbog neizmirenih obaveza. Ipak, na Malom Kalemegdanu uveravaju da će Nedović i Radosavljević biti nosioci u narednoj sezoni, a u planu je da se produži saradnja sa Stojačićem, Katnićem i Jelovcem. Očekuje se i ishod pregovora Nemanje Bjelice sa zainteresovanim klubovima i obeštećenje od kog će moći da se angažuje nekolicina kvalitetnih igrača.

Statistike radi, Mihailo Uvalin je 11 trener Crvene zvezde u poslednjih devet sezona ...

M. S.

objavljeno: 07/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.