Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Zvezde

Izvor: Beta, 03.Mar.2021, 21:58

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Zvezde

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas, posle završene istrage, disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog incidenata na utakmici protiv Milana u Ligi Evropa odigranoj u Beogradu 18. februara.Optužbe koje se stavljaju na teret Zvezdi su - rasističko ponašanje, provokativno, odnosno uvredljivo skandiranje, kao i kršenje kovid protokola.Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović je utakmicu pratio sa tribina, a iako nije bilo publike na stadionu, nekoliko desetina ljudi sedelo je u loži odakle se moglo čuti kako jedan muškarac vredja švedskog fudbalera, poreklom iz Bosne i Hercegovine, na nacionalnoj osnovi.Zvezda je dan nakon meča osudila uvredljive poruke Zlatanu Ibrahimoviću i navela da će u saradnji sa nadležnima pronaći "primitivnog pojedinca koji je bacio mrlju na tradicionalno gostoprimstvo srpskog naroda".Zvezda i Milan su 18. februara u Beogradu odigrali nerešeno 2:2, dok je u revanšu bilo 1:1, pa je italijanski tim prošao dalje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Zvezde, optužena za rasizam, uvrede

Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2021

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je u sredu, posle završene istrage, disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog incidenata na utakmici protiv Milana u Ligi Evropa odigranoj u Beogradu 18. februara.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.