Ubedljiv poraz Zvezde u Istanbulu

Izvor: RTS, 19.Dec.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiv poraz Zvezde u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Istanbulu od ekipe Fenerbahčea sa 82:56, u okviru 13. kola Evrolige. Naredni meč crveno-beli igraju u četvrtak protiv Panatinaikosa u Beogradu.
Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Dobrić sa 15, Ročesti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa devet i Lesor sa sedam poena.

Fener su do pobede predvodili Veseli sa 15 i Vonamejker i Datome sa po 13 postignutih poena.
Zvezda je u početku igrala veoma dobro kako defanzivno, tako i ofanzivno, ali od trenutka kada je Obradović zatražio tajm-aut kako bi presekao Zvezdin ritam i uveo drugačiju postavu u igru, Zvezda nije uspela da ostvari rezultatsku ravnotežu i odbije nalete Fenera.
Velikih problema crveno-beli su imali u napadu, pa su tako u prvoj četvrtini postigli 11, u trećoj devet i u poslednjoj 14 poena. 
Fenerbahče je koristio svaki propust u Zvezdinoj odbrani i iskusno održavao i povećavao razliku. 
Nakon 13 odigranih mečeva, Zvezda ima skor od pet pobeda i osam poraza, dok je Fener zabeležio devet pobeda i četiri poraza.
Naredni meč crveno beli igraju u četvrtak u Beogradu protiv Panatinaikosa, dok Fener ide u Tel Aviv na gostovanje kod Makabija. 

Ovako je protekao meč:
20:27 – Kraj meča, ubedljiva pobeda Fenerbahčea – 82:56.
20.07 – Završena je treća četvrtina, Fenerbahče vodi sa 62:42. Zvezda je ponovo odigrala veoma lošu pre svega napadačku četvrtinu u kojoj je postigla devet poena. Crveno-beli su u prva četiri minuta treće deonice dozvolili seriju Fenera od 6:0, aktuelni šampion Evrolige se u tim momentima odvojio na 14 poena prednosti, a potom do kraja četvrtine uvećao razliku na 20 poena.
19.48 – Nastavljen je meč, prvi posed u drugom poluvremenu ima ekipa Crvene zvezde.
19.31 – Završeno je prvo poluvreme u Istanbulu, nakon kojeg Fenerbahče vodi sa 41:33. Najefikasniji u Turskoj ekipi su Veseli sa deset, Datome sa osam i Nanali sa sedam poena. U redovima Crvene zvezde najraspoloženiji su Ročesti sa devet, Dobrić sa osam i Feldin sa šest postignutih poena.
Veći broj poena viđen je u drugoj deonici, Zvezda je pojačala u napadu i uspela da postigne dvostruko više poena negoli u prvoj četvrtini, ali Fenerbahče uspeva da dođe do lakih poena kojima održava prednost. 
19.05 – Nakon prve četvrtine Fenerbahče vodi sa 17:11. Zvezda je bolje ušla u meč, usporila njegov tempo i jakom i čvrstom odbranom na jednoj, a lakim poenima na drugoj strani imala prednost – 9:4. Željko Obradović je reagovao tajm-autom i uvođenjem Veselog i Datomea ubrzao ritam i došao do prednosti koju je do kraja četvrtine povećavao. 
18.45 – Počeo je meč u Ulker areni, prvi posed na meču ima ekipa Crvene zvezde.
18.30 – Košarkaš Crvene zvezde Pero Antić dobio je ovacije domaćih navijača kada je izašao na zagrevanje u Ulker areni, u kojoj je prethodnih godina branio boje Fenerbahčea. Meč uskoro počinje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte doček za Antića u Istanbulu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2017

Centar Crvene zvezde Pero Antić ostavio je dubok trag u Fenerbahčeu. Prošle sezone osvojio je titulu šampiona Evrope sa istanbulskim gigantom, pa je dobio ovacije u "Ulker areni"...Kada je izašao na zagrevanje, navijači Fenera skandirali su njegove ime, a makedonski centar ih je pozdravio...Pogledajte!..Pero...

Nastavak na Vesti-online.com...

Antić ovacijama dočekan u Istanbulu (VIDEO)

Izvor: B92, 19.Dec.2017

Košarkaš Crvene zvezde Pero Antić dobio je ovacije pri povratku u Istanbul, gde ’crveno-beli’ gostuju Fenerbahčeu...Navijači su oduševljeno dočekali makedonskog reprezentativca koji je dve sezone nosio dres turskog šampiona..."Sačuvaj svoju bradu, OTAC PERO se vratio", pisalo je na jednom...

Nastavak na B92...

Zvezda bez šanse protiv prvaka Evrope u Istanbulu

Izvor: N1 televizija, 19.Dec.2017

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Istanbulu od Fenerbahčea rezultatom 82:56, u duelu 13. kola Evrolige...Srpski šampion nije imao šanse protiv prvaka Evrope na njegovom parketu, iako je igrao odlično u prvih 18 minuta...Hrabro je Zvezda počela u Istanbulu, pa je uz odlične role Ročestija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.