UEFA renovira Marakanu!

Izvor: Mondo, 02.Sep.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA renovira "Marakanu"!

Stadion Crvene zvezde će do kraja godine dobiti jače reflektore čime će zadovoljiti standarde UEFA.

Foto: FK Crvena Zvezda

 "Marakana" će u novu godinu ući sa novim sjajem.

Kako saznaje Kurir, nakon što je Fudbalskom savezu Srbije odobrena pomoć od strane UEFA, posle konkurisanja na projektu, stadion Crvene zvezde bi do kraja tekuće godine mogao da dobije rekonstrukciju u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novih sijalica na reflektorima.

"U izveštajima koje su pravila zvanična lica UEFA odavno je skrenuta pažnja da su nam reflektori na stadionu Crvene zvezde prilično trošni, da proizvode osvetljenje od 800 do 900 luksa, dok je minimum za mečeve Lige šampiona i druge od 1.400 luksa pa naviše", kaže generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Reflektori na našem najvećem stadionu su podignuti još davne 1971. godine, i danas neke sijalice ni ne rade, pa je svetlo još manje jačine nego što je predviđeno. Reflektori trenutno imaju 240 sijalica, i svaka košta oko 1.000 evra, pa će ovakva pomoć vrlo dobro doći i sa finansijske strane.

"U planu je da osvetljenje bude novije generacije, odnosno da instaliramo „toplo paljenje sijalica“ kako bismo u slučaju nestanka struje odmah dobili svetlo. Svi se sećamo da su ranije prilikom havarijskih isključenja na našim stadionima paljene lampe između 15 minuta i pola sata, čime se previše vremena gubi do nastavka utakmice. Nastojimo, takođe, da obezbedimo novac kako bismo unapredili osvetljenje i na stadionu Partizana, iako sada ono odgovara svim propisima", zaključio je Laković

Što se tiče čelnika Zvezde, njima je ovakav projekat i pomoć od strane UEFA sasvim logičan.

"Iz UEFA, preko FSS, planiraju da finansiraju obnovu reflektora. Tu je situacija kristalno jasna. Finansijski aspekt je veoma bitan. Interes našeg saveza je da igra na stadionu koji ima kapacitet 55.000 mesta jer na JNA imaju 22.000 sedišta manje. Pomnožite razliku kapaciteta stadiona sa prosečnom cenom od hiljadu dinara i dobićete odgovor na sve", poručili su iz Ljutice Bogdana.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.