UEFA otvara istragu o incidentima na PSŽ - Zvezda

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA otvara istragu o incidentima na PSŽ - Zvezda

U Nionu doneta odluka da bude pokrenut postupak u vezi sa incidentima na utakmici 2. kola Lige šampiona Pari Sen Žermen - Crvena zvezda.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Telo UEFA koje se bavi "diciplinovanjem" klubova i njihovih navijača oddržalo je danas sednicu u vezi sa dešavanjima na i oko utakmice Pari Sen Žermen - >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Crvena zvezda.

Jedna od odluka je da bude imenovan Uefin etički i displinski inspektor koji će sprovesti istragu "u vezi sa incidentima" prijavljenim na utakmici PSŽ - Crvena zvezda odigranoj 3. oktobra u Parizu (rezultat 6:1).

U odluci se precizira da je reč o incidentima u koje su bili umešani navijači, objavljeno je na sajtu UEFA.

Posle utakmice bilo je sukoba navijača, a najveći incident zabeležen je ispred jednog pariskog restorana kada je grupa huligana, pristalica PSŽ napalo grupu simpatizera Crvene zvezde.

PSŽ se tereti da su njegovi navijači upotrebljavali pirotehniku, da je bilo "nereda u publici", za kasniji početak utakmice od predviđenog termina i zbog neadekvatnog ponašanja zvaničnika kluba.

Zvezda je pod lupom zbog "nereda" i "nedozvoljenih pesama".

Foto: UEFA

Takođe, doneta je odluka da PSŽ bude kažnjen sa 20.000 evra zbog kašnjenja početka utakmice, a trener Parižana Tomas Tuhel je upozoren da ubuduće bude tačan.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.