Svuda grmi okolo, Zvezda ZGAZILA i Barsu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svuda grmi okolo, Zvezda ZGAZILA i Barsu! (foto)

U prepoznatljivoj atmosferi pred ''Delijama'' u ''Kombank Areni'', košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili drugi uzastopni trijumf u Evroligi ove sezone, a prvi na domaćem terenu. Posle Galatasaraja u prošlom kolu, večeras je oružje pred Radonjićevom četom položila i Barselona!

Pred 18.150 gledalaca u našoj najvećoj dvorani, Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << mts večeras je ubedljivo savladala ekipu Barselone rezultatom 76:65!

Iako su gosti bili impresionirani atmosferom u ''Kombank Areni'', što se najbolje moglo videti na licu Ante Tomića posle intoniranja himne Evrolige (da li je neko uspeo da je čuje?), košarkaši Barselone su sasvim solidno započeli večerašnji meč, nisu dozvolili Zvezdinim košarkašima da se razigraju u napadu i trojkama Breda Olesona uspeli da steknu prvu osetniju prednost - 16:9 u finišu prvog kvartala.

Ali, već u drugoj deonici videli smo pravu ''crveno-belu rapsodiju''. barsa je uspela da održi sedam poena razlike sve do sredine ovog kvartala, vodili su i sa 26:19 posle trojke Pau Ribasa u 15. minutu, isti igrač je nešto kasnije pogodio van linije 6.75 za 29:22, a onda se razigrao tandem Marko Simonović - Marko Gudurić!

Bilo je to ČUDESNIH pet minuta Crvene zvezde mts do kraja prvog poluvremena, kada su Simonović i Gudurić ''sipali'' iz svih pozicija i ne samo da su uspeli da istope prednost gostiju, već i da Zvezdu odvedu na poluvreme sa ubedljivom prednošću - 40:31!

Bila je to serija crveno-belih od 16:0 u tom periodu igre, koji je praktično bio i ključan za ishod ove utakmice.

Da sve bude gore po Barselonu, u finišu prvog poluvremena povredio se i Pau Ribas koji je iznet sa terena uz aplauze podrške od strane navijača Crvene zvezde.

S obzirom da su Barseloni večeras nedostajali i Navaro i Doelman, gosti u nastavku nisu imali dovoljno kvaliteta da u fenomenalnoj atmosferi u ''Areni'' ugroze sjajnu ekipu srpskog šampiona.

Gde su stali Gudurić i Simonović na kraju prvog poluvremena, u drugom su nastavili Kuzmić, Bjelica, Lazić, a da i treća četvrtina bude završena u velikom stilu, pobrinuo se popularni ''Đenka'' - Čarls Dženkins, svojom trojkom za 60:48!

I u poslednjih deset minuta igtre, Zvezda je uspešno kontrolisala rezultat, održavala je ubedljivo vođstvo, ne dozvolivši da joj se ponovi ono što je doživela u prvom kolu protiv Darušafake, kada je turski tim napravio veliki preokret i došao do pobede.

Bilo kako bilo, Zvezda je u sva tri kola Evrolige na startu nove sezone pokazala da će i ovoga puta biti kadra za velika dela u Evropi! Idemo korak po korak, ali ''ako se po jutru dan poznaje'', crveno-beli će još dugo koračati u elitnom evropskom društvu.

Zvezda sada ima skor od dve pobede i jedan poraz, a Barsa je pretrpela i drugi uzastopni neuspeh, uz jedan trijumf protiv Uniksa u prvom kolu.

U prilogu je zvanična statistika sa večerašnjeg meča, sa sajta Evrolige (euroleague.net).

--
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

EL: Gudurić i odbrana srušili Barselonu u Areni!

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2016

Crvena zvezda mts savladala je Barselonu pred 18.500 navijača u Kombank areni u duelu nedelje trećeg kola Evrolige – 76:65 (40:31)...Srpki i regionalni šampion zabeležio je drugi trijumf u nizu u elitnom takmičenju, dok je 'Blaugrana' pretrpela drugi poraz...Tim Dejana Radonjića loše je ušao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.