Sukob navijača Zvezde i policajaca

Izvor: B92, 16.Jan.2013, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob navijača Zvezde i policajaca

Beograd -- U sukobima navijača Crvene zvezde i policije tokom meča crveno-belih sa Galatasarajem u okolini Hale Pionir povređeno je oko 20 policajaca i više civila.

Kako saznajemo u policiji, više navijača je dovedeno u policijsku stanicu.

Zasad su konstatovane dve teže povrede, kod jednog policajca (28) i jednog mladića (19), a u oba slučaja sumnja se na prelome ekstremiteta. Ostali povređeni su odmah zbrinuti i konstatovane su im lakše povrede.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečeno za B92, Hitna pomoć je na lice mesta poslala tri ekipe, koje su osim u Hali Pionir, intervenisale i oko nje, ali i u policijskoj stanici u Bulevaru despota Stefana.

Do sukoba je došlo zbog velike gužve na ulazu u dvoranu, ispred koje je ostalo skoro hiljadu ljudi koji ili nisu imali karte za utakmicu ili za njih jednostavno nije bilo mesta u dvorani. Navijači su se najpre sukobili sa policijom na ulazima, a zatim i u okolnim ulicama.

Inače, Crvena zvezda je izgubila vešerašnju utakmicu sa Galatasarajom rezultatom 74:91

PSS: Policajci nisu glineni golubovi, odgovornost na Zvezdi

Policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje divljanje navijača koji su pred košarkašku utakmicu Crvene Zvezde i Galatasaraja u Hali Pionir povredili prema dosadašnjim informacijama 20 policajaca, od čega je jedan vrlo teško povređen od udaraca kamenica po glavi, saopšteno je iz ovog sindikata.

"Dokle će policija da trpi divljanje takozvanih navijača i da se kućama vraćaju krvavih glava zbog nečije nesposobnosti. Policajce koji su obezbeđivali utakmicu napali su navijači koji nisu mogli da uđu u prepunu salu, iako su neki od njih imali karte. Ko je i zašto odštampao više karata nego što ima mesta u hali? Zbog toga ćemo insistirati i na krivičnoj odgovornosti rukovodstva Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Sa druge strane odgovorne su i neke starešine iz Policijske brigade, koja je obezbeđivala utakmicu. Oni su dozvolili da policajci kao glineni golubovi gledaju huligane dok odvaljuju kamenje sa žardinjera i gađaju ih desetak minuta. Neko napokon mora da odgovara za propuste i izlomljene i izubijane policajce", kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob navijača Zvezde sa policijom

Izvor: Press, 17.Jan.2013, 00:10

Tuča je izbila oko 20 sati nakon velike gužve kada je nekoliko stotina navijača pokušalo  da uđe u rasprodatu dvoranu, a u sukobima je povređeno najmanje 10 policajaca i više civila. Navodno, prvo su se međusobno potukli navijači, a potom je došlo do obračuna sa policijom oko dvorane Pionir...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.