Stručni konsultant Arene: Nije bilo za crveni Đurđeviću

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2017, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručni konsultant Arene: "Nije bilo za crveni Đurđeviću"

Mnogo kontroverzi oko situacije na samom startu utakmice u Nišu između Radničkog i Partizana, a stručni konsultant Arene je istakao da je Đurđević zaslužio samo žuti karton. Takođe, istakao je da je sudija Danilo Grujić u Ivanjici donosio odlične odluke.

Nastavilo se tamo gde se stalo pre utakmica u Nišu i Ivanjici.

Crvena zvezda i Partizan su ratovali saopštenjima, dosta više >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << se govorilo o sudijama nego o samom terenu, a sav pritisak je bio na sudiji Širokom koji je sudio meč u Nišu između Radničkog i Partizana.

Prvu situaciju koja je izuzetno teška i nakon koje se znalo da će biti dosta komentara jeste situacija na startu meča kada je Đurđević glavom udario Radoša Bulatovića.

"Da, jeste bilo za karton. Ono što je bitno, jeste pokret Đurđevića glavom, frustracija i reakcija na reakciju igraća Radničkog koji je prvo udario Đurđevića. Ne bih rekao da je to udarac, već pokret glavom.

Nema prekomerne snage, nije prekršaj za crveni i smatram da je trebalo pokazati žuti karton, to je bilo sasvim dovoljno",
rekao je Igor Radojčić, inače sekretar Sudijske komisije.

Bilo je još situacija, recimo kada je Đurđević pao u kaznenom prostoru kada je loptu gradio Nemanja Kojić.

"Kojić ne radi ništa, zagradio je loptu i odluka je ispavna", rekao je Radojčić za situaciju zbog koje su igrači Partizana tražili penal.

Što se tiče utakmice Javora i Crvene zvezde, i tu je bilo dosta zanimljivih situacija. Pre svega, crveni karton za Korneliusa, tačnije, drugog žutog.

On je pred kraj prvog poluvremena igrao rukom u kaznenom prostoru nakon prodora Petkovića.

"Jako interesantna situacija, tek iz trećeg ugla vidi se pokret rukom igrača Javora, odlična odluka sudije Grujića koji je bio odlično postavljen. Što se tiče žutog kartona, i on je dosuđen zasluženo i opravdano.

Ukoliko igrač rukom zaustavi obećavajući napad, onda se dodeljuje žuti karton
", rekao je Radojčić.

Korneliusu je ovo bio drugi žuti karton, pa je morao da napusti teren.

Što se tiče drugog penala za Crvenu zvezdu, Radojčić je rekao da je takođe odluka ispravna.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ANALIZA SUĐENJA: Đurđević je zaslužio karton, Kojić nije bio u ofsajdu, penali za Zvezdu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Maj.2017

Sekretar za suđenje u Sudijskoj komisiji FS Srbije Igor Radojčić bio je gost Arene sport gde je govorio o spornim momentima u 36. kolu Superlige Srbije.. . On je dao svoje viđenje situacija iz utakmica koje su odigrali Partizan i Crvena zvezda protiv Radničkog, odnosno Javora. Evo šta je član...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.