Izvor: RTS, 17.Feb.2022, 00:33

Stanković: Idemo težim putem, pokazali smo karakter

Crvena zvezda je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Radnički iz Niša i plasirala se u četvrtfinale Kupa Srbije. Trener crveno-belih Dejan Stanković istakao je da ekipa odigrala dobro, stvorila mnogo šansi, propustila ih, ali je pokazala karakter i težim putem stigla do pobede.
Zvezda je posle 0:0 u regularnom delu do trijumfa došla na penale 3:2, uz četiri odbrane junaka utakmice Milana Borjana, koji je tokom meča imao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo jednu intervenciju i uglavnom bio samo posmatrač meča.

"Mislim da smo odigrali dobro. Imali smo mnogo šansi, ali ipak nismo odustali. Sigurno da je rizično kada uđemo u penal seriju, ali moramo da realizujemo naše šanse."
"Promašili smo penal, kao i još dosta prilika, ali ipak nismo odustali. Spremamo se za nešto teško, a ako je ovo taj teži put - odlično. Pokazali smo karakter, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde.
"Borjan koji je mag što se tiče svega nam daje snagu. Pokazao je da je "monstruozan", kako bi Italijani rekli, što se tiče penala. Verovatno ima nezadovoljstva, ali ja ne znam šta bih mogao da kažem momcima posle ove utakmice."
"Sigurno da treba da bude kritika, ali kada imaš 20 šuteva u okvir gola i od toga sigurno šest - sedam "mrtvih" šansi i promašen penal, to je jednostavno teži put. Neka ide težim putem i neka imamo ovakav karakter. Svaka čast momcima", poručio je Stanković.
Dotakao se Stanković i promašenih jedanaesteraca, i rekao da je to rešiv problem.

"Ne znam šta ćemo sa tim penalima, ali šalu na stranu, sve se može popraviti. Neke sam gledao, neke nisam. Kangine penale nisam gledao, iako je dogovor bio da on šutira. Ipak, mislim da je Zvezda zaslužila da dobije ovu utakmicu u regularnom toku, ali ako je ovo teži put, pokazali smo karakter. Prihvatamo izazove i sa mnogo emocija idemo dalje.

Pomenuo je Mister i podeljenu minutažu, i napomenuo da nema potrebe da se rizikuje sa povredama.

- Ohi je osetio bol u prednjoj loži posle utakmice sa Čukaričkog, ali je ipak i pored otoka rekao da je spreman da igra. Mislim da je dobio adekvatnu minutažu, i da nema potrebe da riskiramo. I Pavkov je uprkos povredi glave rekao da je spreman da igra, tako da mi se taj duh jako sviđa. Minuti su bili malo programirani, kako bi i Kangu i Bena vratili u takmičarski ritam, i mislim da smo minute dobro rasporedili", zaključio je Stanković. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.