Šta je pripremila UEFA, koliko će Zvezda, Partizan, Voša i TSC moći da zarade?

Izvor: Sportske.net, 04.Avg.2020, 16:09

Šta je pripremila UEFA, koliko će Zvezda, Partizan, Voša i TSC moći da zarade?

Uskoro počinju kvalifikacije, prilika je da se podsetimo...

Kao i godinama unazad, Srbija će još ove sezone imati tri predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope i šampiona države u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zvezda će krenuti u treći uzastopni pohod ka plasmanu u Ligu šampiona, dok će se za ulazak u grupnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fazu Lige Evrope ovog leta boriti Partizan, Vojvodina i TSC.

Partizan i TSC startuju od prvog kola kvalifikacija, Vojvodina kao osvajač Kupa od drugog, a Crvena zvezda još čeka rasplet osmine finala Lige šampiona, kako bi saznala da li će biti žrebana za prvo ili drugo kolo kvalifikacija.

Naravno, svaki izlazak u Evropu donosi i određenu zaradu, zavisno od učinka na evro-sceni. Primera radi, prema dostupnim podacima Zvezda je prošle sezone od rezultata u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona inkasirala 20.907.818 evra, a Partizan koji je igrao u Ligi Evrope 6.463.837 evra.

Ako ovog leta srpski šampion počne evropsku sezonu od prvog kola kvalifikacija, zaradiće u startu 280.000 evra, a ako direktno ode u drugo kolo,  u startu će imati (280.000+380.000), odnosno 660.000 evra. Takođe, garantovana zarada za klubove koji ne prođu u grupnu fazu takmičenja je dodatnih 260.000 evra.

Za učešće u trećem kolu kvalifikiacija dobija se još 480.000 evra, a plasmanom u plej-of kvalifikacija, zarada postaje višemilionska. Naime, poraženi u plej-ofu dobiće pet miliona evra, plus plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a plasman u grupnu fazu Lige šampiona donosi 15.250.000 evra.

Svaka pobeda u grupi Lige šampiona donosi 2.700.000 evra, a remi 900.000. Ako bude potrebe, zavisno od rezultata, tokom jeseni ćemo ići još dalje sa ovom računicom.

-

Kada je u pitanju Liga Evrope, učešće u prvom kolu kvalifikacija donosi 240.000 evra, što je minimalna suma na koju mogu da računaju u Partizanu i TSC-u, a pošto je Vojvodina već u drugom kolu, ona ima sigurnih još 260.000.

Plasman u treće kolo kvalifikacija donosi još 280.000 evra, poraz u plej-ofu još 300.000, a plasman u grupnu fazu 2.920.000 evra.

U grupnoj fazi Lige Evrope, svaka pobeda znači i još 570.000 evra u džepu, a svaki remi još 190.000.

Ostaje nam da poželčimo sreću svim našim predstavnicima u Evropi, od žreba pa nadalje...

-
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

UEFA menja pravila, mogući derbiji "velike četvorke" EX-YU u Evropi?

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2020, 12:36

Nove okolnosti otvorile zanimljivu mogućnost...Srpski klubovi koji su izborili plasman u evropska takmičenja jedva čekaju žreb kako bi saznali prve rivale u Ligi šampiona, odnosno Ligi Evrope...Tako je postalo poznato sa kim bi se mogla sastati Crvena zvezda, ali i Partizan, međutim promenom u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.