Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 22:20

Sparta slavi Kangu! Gol i asistencija za preokret i osvajanje kupa

Bivši fudbaler Crvene zvezde igrač odluke u sudaru Libereca i Sparte

Znamo dobro da ponašanje Gelora Kange može da bude i ovakvo i onakvo, ali fudbalski kvaliteti mu se ne mogu osporiti. U to je večeras mogao da se uveri Liberec koji je u finalu Kupa Češke vodio do 65. minuta, a onda je Kanga uzeo stvari u svoje ruke, udelio asistenciju, postigao gol i rešio meč - 1:2 (0:0). Sparta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je osvojila utešni trofej.

Sparta je ušla kao favorit iako se finale igralo u Liberecu pred ograničenim brojem navijača. Nije sve išlo kao po loju za Spartu, na poluvremenu nije bilo golova i već tada je moglo da se nasluti da nas čeka vrlo zanimljivo drugo poluvreme.

I odmah na startu - gol. I to za Liberec. Rondić je asistirao do Peseka, a ovaj je pogodio i objasnio Sparti da neće tek tako lako do trofeja.

Tu je Kanga uključio motore. Prvo je asistirao u 65. minutu do Karlsona, da bi u 73. golom iz penala doneo potpuni preokret i pobedu Sparti koja je spasila sezonu osvajanjem trofeja.

Ovo je sedmi put da se Sparta dočepala Kupa svoje zemlje, prvi put posle 2014. godine. Sada je Sparta pobegla Slaviji za dva osvojena trofeja.

Kupila je Sparta za ovaj meč 600 ulaznica pa je toliko navijača moglo dobro da proslavi uspeh svog tima koji je ostvaren najviše zahvaljujući Kangi.

Liberec je čak utakmicu završio sa igračem manje jer je Imad Rondić isključen zbog drugog žutog kartona i to je bio definitivni kraj za Slovan.

KUP ČEŠKE REPUBLIKE

Liberec - Sparta Prag 1:2 (0:0)

/Pesek 50 - Karlson 65, Kanga 73pen/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

DUGA NOĆ: Evo kako je Kanga PROSLAVIO osvajanje kupa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 07:30

Bivši igrač Zvezde junak Praga...Fudbaleri Sparte iz Praga osvojili su Kup češke, a junak pobede u finalu nad Liberecom bio je Gelor Kanga. Bivši vezista Crvene zvezde uspešno je realizovao penal u 73. minutu i doneo trijumf češkom velikanu...Umeli su igrači Sparte da proslave veliki uspeh....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.