Sjajni Čukarički pobedio crveno-bele, junak Zvezdino dete

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Okt.2013, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Čukarički pobedio crveno-bele, junak Zvezdino dete

Čukarički – Crvena zvezda 2:0 (1:0)
Strelci: 1:0 – Stojiljković u 1, 2:0 – S. Srnić u 75. minutu.
Stadion: Čukaričkog. Gledalaca: 4.000. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo). Pomoćnici: Branko Pavlović (Zrenjanin) i Milan Korajlija (Novi Sad).
ČUKARIČKI: Ristić, Pavlović, Boljević, Pjasentin, Stojković, D. Srnić, Matić (od 90. Stamenković), Todorović, Brežančić, N. Stojiljković (od 90+2. Krčmarević), S. Srnić (84. Sekulić).
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Martinović (od 17. Krneta), Omega, Mijailović, Kovačević, Pečnik, Milijaš, Ninković (od 81. Mirić), Mrđa (od 63. Kasalica), Dauda       .
Čukarički je na Banovom Brdu savladao Zvezdu sa 2:0, zahvaljujući golovima Stojiljkovića i Slavoljuba Srnića. Crveno-belima je presudio njihov igrač, tačnije momak koji je naučio fudbalske korake u timu iz Ljutice Bogdana, Slavoljub Srnić.
Pada Zvezda po Beogradu! Šamar je, posle Vračara, dobila i na Banovom brdu, pa je i razočaravajući bod sa Javorom bio dovoljan Partizanu da poveća prednost u odnosu na večitog rivala koji će, uz to, morati pošteno da se namuči ne bi li stigao i sinoćnjeg, hrabrog i do fanatizma borbenog domaćina. „Brđani” su zasluženo slavili i popeli se na drugo mesto: Čukarički – Crvena zvezda 2:0!
Atomski početak na Banovom brdu. Prvi napad i – lopta u mreži crveno-belih. Igrao se 17. sekund! Napadački tandem Čukaričkog odmah je u delo pretvorio izgovorene reči u najavi meča – da je brži i uigraniji od tandema Zvezdinih štopera. Slavoljub Srnić je na desnoj strani pobegao Novaku Martinoviću, na to se nadovezao i kiks Omege, a Nikola Stojiljković jedva je dočekao da pokaže zašto je član mlade reprezentacije Srbije. Imao je vremena da se lepo namesti, Bajkoviću nije bilo spasa – 1:0.
Rafal uvreda su ispalile „delije” na račun arbitra iz Kačareva kada nije pokazao na belu tačku posle još jednog duela u kom je akter bio Pavlović, sada sa Kasalicom. Crveno-beli, opterećeni tom situacijom, dozvolili su još jedan kiks u defanzivi. Matić je idealno proigrao Slavoljuba Srnića, koji je sa suprotne strane precizno ciljao donji desni ugao – 2:0!
Nije imala snage, ni znanja, Crvena zvezda ni da finiš učini neizvesnim, Čukarički je rutinski utakmicu priveo kraju i proslavio veliku pobedu.



Semafor osmog kola Jelen Super lige:
Rad – Vojvodina 1:2 (Vitas 13 – Alivodić 11, Kosović 73)

Radnički (Niš) – Jagodina 1:1 (Trišović 42 – Lepović 72)

Čukarički – Crvena zvezda 2:0 (Stojiljković 1, Srnić 77)

Subota:
Radnički 1923 – Voždovac 1:1 (Beljić 10. jedanaesterac – Obradović 21)
Spartak – Donji Srem 2:1 (Nosković 15, Torbica 62 – Lukić 34)
Novi Pazar – Napredak 1:1 (Lotinac 37 – Bajić 6)
Sloboda Point – OFK Beograd 2:2 (Tijago 11, Babić 45 – Damjanović 8, 86)
Partizan – Javor 0:0

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdin očaj na Brdu

Izvor: RTS, 06.Okt.2013

Crvena zvezda je poražena od Čukaričkog, ubedljivo i potpuno zasluženo (2:0). Agoniju velikana iz Ljutice Bogdana produbili su Nikola Stojiljković u 17. sekundi i Slavoljub Srnić u 76. minutu meča. Delije "dozvolile" igračima Zvezde da zadrže dresove, ali su ih i ispratili pogrdnim skandiranjem...Fudbaleri...

Nastavak na RTS...

SRNIĆ ZA TELEGRAF: Bole uvrede delija, ali bih se vratio u Zvezdu!

Izvor: Telegraf.rs, 07.Okt.2013, 15:33

Junak Čukaričkog, "crveno-bele" dete, objašnjava da li je zaplakao posle gola na Banovom brdu, zašto se nije radovao pogotku i kako bi ponovo zaigrao na "Marakani" iako je njemu i bratu rečeno: "Nećete igrati"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.