Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 00:12

Sjajna predstava u Sankt Peterburgu, Zenit srušio CSKA posle dva produžetka (VIDEO)

Blistali Pangos sa 27 i bivši igrač Crvene zvezde Bili Beron sa 20 poena, polufinalna serija plej-ofa VTB lige se seli u Moskvu pri rezultatu 1:1 u pobedama

Tek će biti drame u duelu Zenita i CSKA u okviru polufinala plej-ofa VTB lige. Dobili su Armejci prvi meč i napravili brejk na samom startu, ali su večeras položili oružja u fantastičnom meču u Sankt Peterburgu. Ekipa Ćavija Paskvala je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 50 minuta košarke slavila sa 107:104 i poravnala rezultat u seriji, koja se igra na tri pobede.

19.30: (2,15) Lokomotiva Kubanj (14,5) Uniks (1,80)

Dugo će se prepričavati dešavanja sa večerašnjeg susreta. Toko Šengelija je u poslednjim sekundama iz nemoguće pozicije izborio produžetak. Pogodio je trojku pored praktično dvojice čuvara, uspeo je da ih digne na fintu šuta, a potom iz jako nezgodnog položaja zatresao mrežicu hicem van linije 6,75. U finišu prvog produžetka je Vil Klajburn bio na par centimetara od donošenja pobede svojoj ekipi, ali njegov pokušaj za tri poena nije prošao kroz obruč.

U drugom produžetku su Kevin Pangos i Bili Beron uzeli stvari u svoje ruke. Bivši plejmejker Barselone je pogodio dva jako vanža šuta u poslednjem minutu, dok je prethodno nekadašnji bek Crvene zvezde trojkom zaokružio seriju 8:0 Zenita na startu drugog produžetka, kojom je omogućio svojoj ekipi da stekne sedam poena prednosti.

Heket je potom uzvratio sa osam vezanih poena, prepolovio zaostatak Moskovljana, prošao je CSKA i na tri poena zaostatka posle pogotka Fojtmana na ulasku u poslednji minut, ali je Pangos sa dva važna šuta odbio poslednji pokušaj Amrejaca da stignu do preokreta i drugog brejka.

Blistao je bivši plej Barselone i Žalgirisa, predvodio je pobednički sastav sa 27 poena i devet asistencija, pratio ga je Beron sa 20 poena (17 u poslednjih 20 minuta), Pojtres je dodao 15 uz osam skokova, po 10 poena ubacili su Tarik Blek i Vil Tomas.

Klajburn je bio najefikasniji u ekipi Dimitirsa Itudisa sa 28 poena, a pola koša manje dodao je Šengelija, koji je proveo skoro 45 minuta na parketu. Heket je dodao 17, 11 je ubacio Majkl Erik, dok je 10 dodao Darun Hilijard.

VTB LIGA, PLEJ-OF - DRUGI MEČEVI POLUFINALA

Sreda

Zenit - CSKA 107:104 /1:1 u seriji/

/Pengos 27 - Klajburn 28/

Četvrtak

19.30: (2,15) Lokomotiva Kubanj (14,5) Uniks (1,80) /0:1 u seriji/

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.