Sferopulos: Odlična odbrana u završnici je dobila utakmicu

Izvor: B92, 02.Nov.2023, 22:31

Sferopulos: Odlična odbrana u završnici je dobila utakmicu

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo utiske posle prve utakmice pred domaćom publikom u "Beogradskoj areni".

Crveno-beli su savladali Bajern 74:70 u okviru šestog kola Evrolige.

"Želim da čestitam našim igračima na pobedi. Ona pripada igračima, pošto su dali svoje srce, napor i borili su se do kraja da dođu do pobede. Ako razumete, tim je pod pritiskom i to je razlog zašto smo bili loši na početku i mašili zicere, bacanja...", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Sferopulos na startu konferencije a potom dodao:

Diskutovali smo na poluvremenu i rekli smo da moramo da budemo više fokusirani na košarku i proste stvari. Imali smo zaostatak od 14 poena, ali smo tada pokazali "karakter i to je ono što volim kod mojih igrača, nisu odustali i borili se do kraja. Odbrana u poslednjih 16 minuta odlična. Bajern je postigao 19 poena. Odlična odbrana je dobila utakmicu. Vidimo svetlo na kraju tunela i idemo ka njemu”", rekao je trener Crvene zvezde i nastavio izlaganje:

"Imali smo mnogo promašenih zicera, mnogo promašenih slobodnih bacanja, otvorenih šuteva. Sve je to posledica pritiska, nervoze i želje. Uspeli smo da usmerimo fokus na parket, iskoristili smo energiju sa tribina, pretvorili je u sinergiju, uz sjajnu odbranu stigli do preokreta i pobede."

Sferopulus je upitan i raspoređivanju minutaže kada su u pitanju Jago, Teodosić i Nejpir.

"Imamo Teodosića, Jaga, Nedovića i Nejprija na bekovskim pozicijama i to je ogroman potencijal. Nejpir u ovom momentu nije u dobrom ritmu, ali je naš zadatak da ga vratimo na nivou, na koji Nejpir treba da bude. Da čuo sam zvižduke, ali je na kraju bilo i aplauza. Mislim da je odnos između tima i navijača odličan i tako treba da ostane. Jedva čekamo da se vrate Nedović i Lazić."

Crvenu zvezdu očekuje duel sa ekipom Budućnosti u okviru šestog kola ABA lige u nedelju, dok u Evroligi gostuju Barseloni u 10. novembra u petak. Trenutno su na skoru 2-4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laso: Lučić je počeo da trenira, verujem da će uskoro na parket

Izvor: B92, 02.Nov.2023

Trener Bajerna Pablo Laso, izneo je utiske posle poraza od Crvene zvezde u duelu šestog kola Evrolige...Crveno-beli su savladali Bavarce 74:68 pred punim tribinama "Beogradske arene"...“Morali smo da budemo mirniji i pametniji. Imali smo veliku prednost, žurili smo i grešili, napravili mnogo grešaka....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.