Sedmoro ubijeno u oružanom napadu u istočnom Jerusalimu (FOTO)

Izvor: Beta, 27.Jan.2023, 22:30

Sedmoro ubijeno u oružanom napadu u istočnom Jerusalimu (FOTO)

U napadu u istočnom Jerusalimu sedmoro ljudi je večeras ubijeno, a nekolicina je ranjena kada je naoružani napadač otvorio vatru kraj sinagoge, a potom je ubijen, saopštila je izraelska policija i hitna pomoć, prenose izraelski mediji.Napad se dogodilo u jevrejskom kvartu Neve Jakov posle jučerašnje smrtonosne racije na okupiranoj Zapadnoj obali u kojoj je ubijeno devetoro Palestinaca, a još jedan je ubijen nešto kasnije nedaleko od Jerusalima, navodi AP.Izraelska hitna pomoć Crvena Davidova zvezda rekla je da ukazuje pomoć ranjenima u današnjem napadu i da su neki u kritičnom stanju.Policija je saopštila da su velike policijske snage na poprištu napada.U preliminarnim izveštajima piše da se radi o terorističkom napadu, preneli su izraelski mediji.Policija u međuvremenu traga za mogućim saučesnicima napadača. Pištolj iz koga je pucao nadjen je na mestu napada. Policija nije odmah objavila druge detalje.Kako je naknadno objavljeno napadač se dovezao automobilom oko 20 sati pred zgradu koja služi kao sinagoga u kvartu u severnom delu istočnog Jerusalima i počeo da puca, a potom pobegao ka palestinskom kvartu Beit Hanina udaljenom oko jedan kilometar, gde su ga dočekali policajci.Napadač za koga je ustanovljeno da je stanovnik istočnog Jeruslima, ubijen je pošto je pucao na policajce pokušavajući da pobegne.Izraelski TV ...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U istočnom Jerusalimu ispred sinagoge ubijeno sedmoro ljudi

Izvor: Deutsche Welle, 28.Jan.2023, 04:46

Šef izraelske policije govori o „jednom od najgorih napada poslednjih godina". Sedam Izraelaca je poginulo kada je napadač otvorio vatru na njih nakon posete sinagogi. Polcija je ubila napadača.

Nastavak na Deutsche Welle...

Palestinci slavili teroristički napad u kome je ubijeno sedmoro Izraelaca

Izvor: Danas, 28.Jan.2023

Palestinci na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze slavili su sinoć teroristički napad u kome je kod sinagoge u istočnom Jerusalimu ubijeno sedam Izraelaca i ranjeno troje, preneli su izraelski mediji.

Nastavak na Danas...

Palestinska uprava: Izrael u potpunosti odgovoran za eskalaciju nasilja

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2023

Palestinska uprava je saopštila danas da smatra Izrael "potpuno odgovornim za opasnu esklaciju" nasilja, posle dva teroristička oružana napada u istočnom Jerusalimu i smrtonosne izraelske racije na okupiranoj Zapadnoj obali ove nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.