Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 21:16

Pucnjava u sinagogi u Jerusalimu - 7 mrtvih, slavlje u palestinskim gradovima

Sedam osoba je ubijeno, a deset je povređeno u pucnjavi ispred sinagoge u Jerusalimu, javljaju izraelski mediji. Policija je neutralisala napadača koji je, prema navodima Džeruzalem posta, bio pripadnik Hamasa. U palestinskim gradovima se slavilo nakon napada. Generalni sekretar UN Antonio Guteres "duboko zabrinut" zbog eskalacije nasilja u Izraelu.
Izraelska hitna pomoć saopštila je da je deset osoba povređeno u napadu na sinagogu, dok mediji navode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je sedam osoba izgubilo život u pucnjavi. Među ranjenima je i 14-godišnji dečak.

Policija je napad opisala kao "teroristički". Kako su naveli, napadač je automobilom došao do zgrade sinagoge u severnom delu Istočnog Jerusalima i otvorio vatru na vernike.
Policajci koji su došli na lice mesta su locirali i ubili napadača koji je pokušao da pobegne.
Na mestu zločina su desetine pripadnika snaga bezbednosti, a prema pisanju medija, oni tragaju za osumnjičenima koji su potencijalno pomagali napadaču.
Stejt department je saopštio da Sjedinjene Države osuđuju napad u Jerusalimu. Napad je osudio i britanski Forin ofis, kao i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raste broj žrtava nakon oružanog napada u istočnom Jerusalimu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2023

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a tri su ranjene kada je naoružani napadač 27. januara uveče otvorio vatru u blizini sinagoge u istočnom Jerusalimu, saopštile su izraelska policija i hitna služba, prenosi Rojters. Napad je, kako se navodi, pojačao strah od spirale nasilja, dan nakon najsmrtonosnije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bliski istok: Najmanje pet mrtvih u napadu u sinagogi u Jerusalimu

Izvor: Radio 021, 27.Jan.2023

U napadu ima i ranjenih. Napadač je ubijen, saopštila je policija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.