Savićević: Svi bi se kladili na Nastasića, a Pelegrini je izabrao Demikelisa?!

Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2015, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savićević: Svi bi se kladili na Nastasića, a Pelegrini je izabrao Demikelisa?!

“Genije“ naširoko o fudbalskim zbivanjima. O ružnom fudbalu u Italiji, Jovetiću, maleroznom Inzagiju, Kovačiću “kome nešto fali“...

Ime Dejana Savićevića u Italiji se izgovara sa poštovanjem. A mnogo toga što se sada dešava na Čizmi ne prija legendarnom igraču Crvene zvezde i Milana. Recimo, ružan fudbal koji tera publiku sa tribina Serije A.

"Italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbal mora da se menja!", kategoričan je Savićević u intervjuu za Radio Sportiva.

"Osim kada igra Montelina Fjorentina svi su iza lopte. Razumem da je Juventus najbolji i da ima devet bodova prednosti. Ali ne razumem kako je Roma mislila da pobedi, a da nije napala?! Morate da pritisnete trenere, da promenite mentalitet", kritikuje dalje popularni "Genije", koji je igrao u zlatno doba Serije A, pa njegovo nezadovoljstvo ne treba da čudi.

Nije samo lepota igre ono što ga je razočaralo. Razočarao ga je i Mateo Kovačić. Sa druge strane, oduševio ga je Karlos Tevez.

"Za Kovačića sam mislio da će biti šampion. Više nisam tako uveren. Nešto mu nedostaje. Sa druge strane Tevez me je prijatno iznenadio. Nisam očekivao da će donositi toliku razliku. Kao pre nekoliko godina Ezekijel Laveci u Napoliju. Tada su svi čekali da lopta dođe do njega".

Dotakao se Dejo i igrača sa ovih prostora. Onih koji su u međuvremenu napustili Seriju A – Stevana Jovetića i Matije Nastasića. Igrača koje trener Mančester Sitija Manuel Pelegrini očigledno ne vidi kao dovoljno kvalitetne za tabor engleskog šampiona.

"Jovetić treba da ide tamo gde će više igrati. Ili da sačeka da Pelegrini ode. Mnogo toga zavisi od trenera. Evo Nastasić je morao da ode zbog Pelegrinija. On je doveo Demikelisa, iako bi se svako drugi kladio na mlađeg Nastasića. Isto sada radi i Stevanu. Doveo je Vilfreda Bonija. To je fudbal. U njemu se prepliću brojni interesi", upire prstom Savićević.

Ne može naravno priča sa njim da prođe bez osvrta na aktuelnu i ne preterano svetlu situaciju u njegovom Milanu. Navijači su nezadovoljni, uprava kivna na trenera Filipa Inzagija. Savićević drugačije razmišlja.

"Bilo je i previše povreda, a to nije Inzagijeva krivica. Ne znam da li je makar na jednoj utakmici imao kompletan sastav. A i oni koji se vrate nisu odmah na najvišem nivou. Samo pogledajte Stefana El Šaravija, pa i Matiju De Šilja. Takođe, januarska pojačanja nisu baš vrhunska".

Inzagi nije jedini u čiju je odbranu stao Savićević. Ovo drugo ime izazvaće više kontroverzi, jer je u pitanju Arigo Saki, kojeg su na Čizmi razapeli na stub srama zbog izjave da u Italiji igra previše crnih fudbalera.

"Rekao je istinu", kategoričan je Savićević.

"Ako želite da branite italijanski fudbal morate da branite Italijane. Kako drugačije mislite da stvorite reprezentaciju koja pobeđuje? Rekao je istinu, a odgovorili su napadima".

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.