Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 14:45

Savet za Grujića: Ostani u Portu

Zoran Filipović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Benfike i Boaviste, smatra da bi srpski vezista trebalo da nastavi karijeru na Dragau

Odlične partije tokom većeg dela aktuelne sezone, a posebno u dvomeču sa Čelsijem u četvrtfinalu Lige šampiona, bile su povod za portugalske i engleske medije da potegnu priču oko budućnosti Marka Grujića. A ona je i dalje u izmaglici. Liverpul još uvek nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odlučio da li će zadržati srpskog vezistu kada se na kraju sezone vrati sa pozajmice, dok Porto nema pravo otkupa i za sada, barem u javnosti, ne pokazuje ambicije da želi da ga zadrži.

O tome šta bi za Grujića bilo najbolje, za portugalski Rekord je govorio Zoran Filipović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, ali i Boavistu i Benfiku, koje je kasnije predvodio i sa klupe. Kao neko ko ima godine iskustva u Primeiri, kako u igračkoj, tako i u trenerskoj karijeri, Filipović nema dilemu - Marko bi trebalo da ostane na Dragau.

"Za njega bi najbolje bilo da ostane u Portu. Pratio sam ga ove sezone. On je igrač sa velikim talentom. Mnogo je napredovao otkako je napustio Srbiju. Adaptira se na veliki klub. Mislim da je pred njih velika budućnost. Može još mnogo da napreduje, jer ima kvalitet za to", rekao je Filipović za Rekord.

Filipović je istakao i zbog čega srpski fudbaleri imaju problema sa adaptacijom kada napuste granice srpskog fudbala.

"Loša stvar u vezi sa srpski fudbalerima je činjenica da napuštaju svoju zemlju vrlo rano kako bi igrali za veliki klub, u kojem je teško igrati zbog konkurencije. Grujić je pravi primer toga. Otišao je u Liverpul, ali nije dobio priliku da igra. Mladom igraču su potrebne utakmice, kako bi pokazao kvalitet i napredovao. Sada u Portu je već u mogućnosti da pokaže kvalitet", ističe Filipović.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.