Foto: AFP
Foto: AFP

Savet za Grujića: Ostani u Portu

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 14:21

Zoran Filipović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Benfike i Boaviste, smatra da bi srpski vezista trebalo da nastavi karijeru na Dragau

Odlične partije tokom većeg dela aktuelne sezone, a posebno u dvomeču sa Čelsijem u četvrtfinalu Lige šampiona, bile su povod za portugalske i engleske medije da potegnu priču oko budućnosti Marka Grujića. A ona je i dalje u izmaglici. Liverpul još uvek nije odlučio da li će zadržati srpskog vezistu kada se na kraju sezone vrati sa pozajmice, dok Porto nema pravo otkupa i za sada, barem u javnosti, ne pokazuje ambicije da želi da ga zadrži.

O tome šta bi za Grujića bilo najbolje, za portugalski Rekord je govorio Zoran Filipović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, ali i Boavistu i Benfiku, koje je kasnije predvodio i sa klupe. Kao neko ko ima godine iskustva u Primeiri, kako u igračkoj, tako i u trenerskoj karijeri, Filipović nema dilemu - Marko bi trebalo da ostane na Dragau.

Izabrane vesti

"Za njega bi najbolje bilo da ostane u Portu. Pratio sam ga ove sezone. On je igrač sa velikim talentom. Mnogo je napredovao otkako je napustio Srbiju. Adaptira se na veliki klub. Mislim da je pred njih velika budućnost. Može još mnogo da napreduje, jer ima kvalitet za to", rekao je Filipović za Rekord.

Filipović je istakao i zbog čega srpski fudbaleri imaju problema sa adaptacijom kada napuste granice srpskog fudbala.

"Loša stvar u vezi sa srpski fudbalerima je činjenica da napuštaju svoju zemlju vrlo rano kako bi igrali za veliki klub, u kojem je teško igrati zbog konkurencije. Grujić je pravi primer toga. Otišao je u Liverpul, ali nije dobio priliku da igra. Mladom igraču su potrebne utakmice, kako bi pokazao kvalitet i napredovao. Sada u Portu je već u mogućnosti da pokaže kvalitet", ističe Filipović.

18.30: (10,0) Nasional (5,50) Porto (1,30)

Grujić će već danas imati novu priliku da ponese dres Zmajeva. Porto u okviru 27. kola Primeire gostuje u Fušnalu ekipi Nasionala (18.30).

Ekipa Serža Konseisaa je druga na tabeli sa devet bodova manje od lidera Sportinga, koji ima meč više. Zato je pobeda imperativ za aktuelne šampione, koji su u seriji od pet trijumfa u prvenstvu, a u toku nedelju su bili bolji i od Čelsija u četvrtfinalu Lige šampiona (1:0), ali minimalac nije bio dovoljan za prolazak u narednu rundu zbog poraza na Dragau rezultatom 0:2.

Nasional je na samom dnu tabele sa 21 bodom (39 manje od današnjeg rivala). Teško će do opstanka, posebno jer je sva prilika da će protiv Porta pretrpeti i deveti vezani poraz u šampionatu.Ove dve ekipe megdan su sredinom januara delile u Kupu, kada je Porto posle produžetaka slavio, pa je tako upisao i osmi vezani trijumf u međusobnim duelima sa sastavom sa Madeire.

Srpski reprezentativac u poslednje vreme igra sve bolje i češće, protiv Tondele je u minulom kolu proveo 90 minuta na terenu i bio jedan od boljih pojedinaca u pobedničkom sastavu. Sakupio je osam nastupa u Ligi šampiona (četiri sa klupe, skupa 387 minuta), i još 16 u šampionatu Portugalije (12 sa klupe, skupa 401 minut). Odigrao je i četiri meča u Kupu i dva u Liga kupu, ali još uvek nema upisan pogodak, kao ni asistenciju.

PRIMEIRA - 27. KOLO

Petak

Boavista - Fereira 2:0 (2:0)

/Ndžije 13, Gomez 42/

Farense - Sporting 0:1 (0:1)

/Pedro Gonsalves 35/

Subota

Gimaraiš – Santa Klara 1:0 (1:0)

/Ročinja 17/

Moreirense – Tondela 2:3 (2:3)

/Vitorija 28, Rafael Martins 43 – Gonzeles 4, 10, 12/

Belenenses – Maritimo 2:0 (1:0)

/Kardoso 37, Teišeira 88/

Benfika – Žil Visente 1:2 (0:1)

/Kravaljo 87 ag – Lautej 35, Lurensi 81/

Rio Ave – Braga 0:0

Nedelja

Famalikao - Portimonense (u toku)

18.30: (10,0) Nasional (5,50) Porto (1,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara