Sasari najteži protivnik do sada

Izvor: RTS, 20.Nov.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sasari najteži protivnik do sada

Crveno-beli u dobroj atmosferi posle šest pobeda u raznim susretima, i sa velikom motivacijom od 19.30 dočekuju Sasari u 3. kolu Evrokupa. U ovom trenutku su oni nama najteži protivnik, ne toliko zbog igračkog kadra već zbog atipične igre, rekao je Vlada Vukoičić.

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je da je italijanski Dinamo Sasari najteži protivnik crveno-belih u dosadašnjem delu sezone zbog atipičnog stila koji neguje.

"Sasari je možda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najteža utakmica do sada za nas, ne zbog kvaliteta, već zbog atipične igre. Igraju izuzetno široko u napadu, sa naglašenom tranzicijom i šutem za tri poena. Praktično igraju sa tri beka i četvrtim košarkašem koji šutira za trio poena i formacijski nam ne leže", rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Crvena zvezda Beograd vezala je šest pobeda, računajući Jadransku ligu i Evrokup, a Vukoičić je istakao da ekipa mora da ostane sa obe noge na zemlji.

"Zbog serije od šest pobeda, postoji pozitivna atmosfera u timu i oko kluba, to nam dosta pomaže i motiviše nas za naredne utakmice. Ipak, bitno je da nema euforije i potcenjivanja protivnika. U suprotnom sve prethodne pobede nam neće značiti", kazao je Vukoičić.

On je podsetio da italijanski tim prošle i ove sezone dobro "gura" u domaćem šampionatu.

"Prošle sezone su bili četvrti, a uprkos nekim procenama da neće uspeti da ponovo naprave kvalitetan tim i ove sezone su pokazali da mogu da igraju na visokom nivou. Trenutno se sa skorom 6-2 nalaze u društvu evroligiša Sijene i Kantua, što pokazuje da imaju kontinuitet", zaključio je Vukoičih.

Utakmica 3. kola H grupe Evrokupa Crvena zvezda Diva - Sasari igra se u od 19.30 u hali Pinior.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.