Sa Pinto: Znam šta me očekuje u Zvezdi

Izvor: Politika, 19.Mar.2013, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Pinto: Znam šta me očekuje u Zvezdi

BEOGRAD – Novi trener fudbalera Crvene zvezde Portugalac Rikardo Sa Pinto stigao je danas u Beograd i rekao da je svestan da preuzima veliki klub sa najvećim ambicijama.

„Svestan sam bodovne razlike i znam da se od mene očekuju pobede. To mi je poznato, jer je i u Sportingu isto. Borba za titulu ne zavisi samo od nas, ali ako se ukaže šansa pokušaćemo je da je iskoristimo, ako ne sada, onda naredne sezone”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rekao je Sa Pinto novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Zvanična promocija novog trenera održaće se sutra od 13 sati na Marakani.

Sa Pinto će na klupi crveno-belih naslediti Aleksandra Jankovića, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor.

Nakon nedeljnog poraza u Nišu od Radničkog crveno-beli zaostaju 11 bodova za vodećim aktuelnom šampionom, ekipom Partizana.

Sa Pinto (41) je bivši reprezentativac Portugalije, ali nema veće trenersko iskustvo. Bio je pomoćni trener Leirije u sezoni 2010-2011, a samostalno je vodio ekipu Sportinga 2012, gde je u oktobru te godine otpušten zbog loših rezultata.

Tokom karijere igrao je za Salgeiroš, Sporting, Sosijedad i Standard Lijež.

On je od 1994. do 2001. odigrao 45 utakmica za reprezentaciju Portugalije i postigao devet golova.

Džajić poželeo Sa Pintu dobrodošlicu i uspeh u radu

Novi trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto susreo se danas sa predsednikom tog fudbalskog kluba Draganom Džajićem, koji je Portugalcu poželeo dobrodošlicu i mnogo uspeha u radu.

„Zahvalio sam se predsedniku Džajiću na poverenju i prilici da radim u ovako velikom klubu. Takođe, predsednik mi je poželeo dosta uspeha u radu sa ekipom i veoma sam mu zahvalan na tome”, rekao je Sa Pinto za klupski sajt.

Portugalac je po dolasku na stadion u Ljutice Bogdana obišao klupske prostorije i Zvezdin muzej.

Agencije

objavljeno: 19.03.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.