SPORTAL.RS tim 5. kola JSL

Izvor: Sportal.rs, 15.Sep.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORTAL.RS tim 5. kola JSL

Nakon pauze u Superligi zbog termina posvećenog reprezentativnim obavezama, proteklog vikenda odigrano je peto kolo prvenstva Srbije. Fudbaleri Napretka i Crvene zvezde odigrali su u Kruševcu nerešeno - 0:0, dok je Partizan slavio na svom terenu protiv Čukaričkog sa 4:2 (1:2), u derbi meču ove runde takmičenja, pa su crno-beli sada usamljeni na čelu superligaške tabele sa dva boda prednosti u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << na najvećeg rivala.

U petom kolu postignuto je 19 pogodaka, što je oko 2.3 po meču. Petar Jelić, napadač Rada predvodi listu najboljih strelaca sa šest golova, a prate ga ofanzivci Partizana Danko Lazović sa pet i Petar Škuletić sa jednim manje, a četiri gola do sada postigao je i Lazar Veselinović iz Vojvodine .

Predrag Rajković (Crvena zvezda) - Fudbaleri Napretka i Crvene zvezde odigrali su u Kruševcu bez golova meč petog kola Superlige, a utakmicu je obeležila nervoza u završnici utakmice. Golman Crvene zvezde Predrag Rajković je i na petoj utakmici ove sezone uspeo da sačuva svoju mrežu, ali ovoga puta je imao najteži zadatak, da odbrani jedanaesterac. Mladom reprezentativcu Srbije to je i pošlo za rukom, zaustavio je šut Nikole Trujića u prvom poluvremenu i na kraju poneo epitet igrača utakmice.

Miloš Cvetković (Napredak) - Desni bek Kruševljana dobio je najbolju ocenu od strane izveštača na stadionu "Mladost". U 12. minutu izbacio je loptu sa gol-linije, a u smiraj prvog poluvremena požrtvovanom untervencijom sprečio atak Lazovića i tako osujetio opasan napad ka golu Piopovića.

Goran Antonić (Spartak) - Subotičani su prikazali najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone, a štoper iz Sremske Mitrovice bio je jedan od boljih u redovima "plavih golubova".

Nino Pekarić (Vojvodina) - U poslednjoj utakmici ove runde takmičenja Vojvodina je ubedljivo savladala niški Radnički i zabeležila četvrtu pobedu. Strelac vodećeg pogotka za Novosađane, Mirko Ivanić, ponovo se istakao u 41.minutu, kada je u kaznenom prostoru vešto asistirao iskusnom Ninu Pekariću, a ovaj udarcem glavom matirao golmana gostiju.

Igor Zonjić (Mladost Lučani) - Fudbaleri Mladosti iz Lučana pobedili su u Novom Pazaru istoimenu ekipu domaćina sa 2:1. Junak trijumfa tima iz Lučana bio je dvostruki strelac, nigerijski fudbaler Patrik Frajdej, ali i 22-godišnji crnogorski defanzivac ostavio je solidan utisak.

Nikola Drinčić (Partizan) - Fudbaleri Partizana osamili su se na prvom mestu na tabeli pošto su kod kuće savladali Čukarički sa 4:2. Crno-beli su tako zadržali savršen učinak i iskoristili ukazanu šansu od strane najvećeg rivala,  Crvene zvezde, koja je  odigrala 0:0 sa Napretkom u Kruševcu. Oko 5.000 ljudi na stadionu Partizana videlo je dva preokreta, a nabolji pojedinac na terenu bio je iskusni vezista crno-beli, Nikola Drinčić. U 75.minutu crno-beli su preokrenuli rezultat preko Petra Škuletića. Drinčić je sjajno izveo prekid sa desne strane, a Škuletić sa pet metara glavom postigao pogodak. Crno-beli sada imaju 15, a crveno-beli 13 bodova.

Stefan Milojević (Borac) - Borac i OFK Beograd odigrali su u Čačku nerešeno (1:1), a igrač utakmice bio je levokrilni fudbaler. Milojević je u drugom poluvremenu, nakon dobrog dodavanja Mutavdžića, propustio priliku da dobru partiju kruniše pogotkom.

Slavoljub Srnić (Čukarički) - Doneo preokret gostima sa Banovog brda u Humskoj. Srnić je samo dva minuta nakon izjednačujućeg pogotka Stojiljkovića, fantastičnim pogotkom sa oko 25 metara povisio na 2:1. Sa tom prednošću ekipa Čukaričkog je otišla na odmor, ali nije uspela da je sačuva do kraja utakmice.

Vladimir Torbica (Spartak) - Fudbaleri Spartaka savladali su u Subotici ekipu Jagodine u ponovljenom meču prethodno prekinutom zbog obilnih padavina i loših uslova sa 2:0, a domaćin je je oba gola postigao u prvom poluvremenu i požrtvovanom igrom u nastavku odbranio ubedljivu prednost za treću pobedu ove sezone, dok su Jagodinci pretrpeli treći poraz. U 42.minutu meča viđen je drugi pogodak gostiju. Kapiten Vladimir Torbica uputio je snažan udarac sa dvadesetak metara, a lopta se od stative odbila u gol Jagodinaca.

Vuk Sotirović (Radnički 1923) - Radnički iz Kragujevca pobedio je u Beogradu Voždovac sa 1:0 i zabeležio prvu pobedu u ovoj sezoni. Jedini gol na utakmici postigao je Vuk Sotirović u 31. minutu, a njegov bljesak i sjajan udarac sa nekih 25 metara doneo je Kragujevčanima prvi trijum u sezoni.

Patrik Eze Frajdej (Mladost Lučani) - Fudbaleri Mladosti iz Lučana pobedili su na gostujućem terenu Novi Pazar sa 2:1, a dvostruki strelac u redovima gostiju bio je Patrik Eze Frajdej, koji je mrežu pogodio u 27. i 38. minutu. Mladost je ostvarila drugu pobedu u prvenstvu i na osmom mestu na tabeli ima sedam bodova, dok je Novi Pazar pretpreo drugi poraz i sa istim brojem bodova zauzima šesto mesto.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kruševac

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.