SPLITOM ODJEKIVALO: ZA DOM SPREMNI Deveta bojna HOS-a obeležila godišnjicu osnivanja NDH! Spomenuli Pupovca i Crvenu zvezdu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 18:18

SPLITOM ODJEKIVALO: "ZA DOM SPREMNI" Deveta bojna HOS-a obeležila godišnjicu osnivanja NDH! Spomenuli Pupovca i Crvenu zvezdu!

Ove godine na skupu nije govorio Marko Skejo

Pripadnici i poštovaoci Devete bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" okupili su se danas u Splitu na obeležavanju 32. godišnjice od njenog osnivanja, i osnivanja NDH, položili vence, zapalili sveće i održali govore, uz nezaobilazan ustaški poklič "Za dom spremni", piše Dalmatinski portal. Portal navodi da za razliku od ranijih godina, ove godine na skupu nije govorio Marko Skejo, jedan od ratnih komandanta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove jedinice.

Prisutnima se obratio jedan ood Skejovih kolega, Mišo Čuk, koji je, između ostalog, rekao:

- Zna se kome smeta pozdrav "Za dom spremni", smeta mrziteljima Hrvatske i ljubiteljima Crvene zvezde, ali ne samo njima. Smeta i nekim našima. Kada se branio Dubrovnik i Srđ tada im "Za dom spremni" nije smetao. Naši nam zabranjuju dolazak u Knin s našim oznakama zbog dolaska uvaženih gostiju, Pupovca i ekipe - rekao je Čuk i uskliknuo "Za dom", na šta su mu okupljeni odgovorili - "spremni".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.